Sono prsníkov

Príspevok v téme: Sono prsníkov
vreave

Ahojte, mám 22 rokov, minulý týždeň som sa odhodlala ísť po prvýkrát na sono prsníkov, všetko bolo nakoniec v poriadku..

Moja otázka je, či náhodou niekto by nevedel poradiť, ako si mám vysvetliť “guľky”, respektíve “valčeky”, útvary (sú pohyblivejšie) ktoré ja v podpazuší (v jamke) cítim?

Je možné, že to je nejaké tukové tkanivo alebo len nejaká normálna vec a preto sa o tom lekár nezmienil?
Nakoľko na jednej aj na druhej strane sa zmienil len o jednej uzline, vraj ale tie sú úplne v poriadku, a nič v podpazuší nie je, len si to neviem vysvetliť, čo tam potom teda ja hmatám.

Samozrejme lekára nespochybňujem, viem a videla som, že všetko robil dôkladne a aj všetko pekne vysvetlil, len v tej radosti že je všetko v poriadku som už nič neriešila, a teraz rozmýšľam, či som sa na to nemala radšej predsa len spýtať, moc som sa nezmieňovala o nejakých útvaroch v podpazuší, povedala som len to, že neviem, čo tam má byť a čo nie, viem, že ak by tam niečo videl, že mi to vyšetrením zistí, no nechcem tam ísť znovu, bojím sa, že ma už niekam pošle, som veľký bojko.. :)

Ďakujem krásne za radu a pomoc!

vreave

tu su vysledky. a BIRADS 1. len by ma zaujimalo teda, ci v tom pravom prsniku opisal tie “hrcky” ktore som v tom pravom prsniku citila? alebo nie? dakujem

vreave

Najväcsiu som mala na lavej strane 1,4cm a na pravej strane 1,3cm, na tie povedal ze su v poriadku a robis co maju.. na tej pravej strane kde citim aj dalsie tie popisovane utvary, cca este tri.. nic viac mi nepovedal… cize mozu to byt dalsie uzliny o ktorych sa nezmienil? lebo hovoril ze tam nic nie je, preto mi nejde do hlavy aby mi o tom nepovedal… kazdopadne to tam mam take dlhsiu dobu len ma to trochu irituje, ked viem ze tam nieco citim a odpoved bola nic tam nie je..

ahjajjaj

príčinou môžu byť akože zdurené lymfatické uzliny, ktoré hovoria o tom, že sa organizmus stretol s nejakým vírusom a podobne. Ak je ich veľkosť do 3 cm, je to ešte v poriadku. Tie hrčky si však sleduj každý mesiac, a keby došlo k ich zväčšeniu, obráť sa na lekára.