Myslenie

Príspevok v téme: Myslenie
Ny

Zdravim mam problem potreboval by som aby mi to niekto napisal co si o tom mysli ...alebo ako to je... je mozne aby vedel clovek na co myslim ? Napr.ked sa rozpravame alebo ked len tak sedime v obyvacke a druhy vie na co myslim ...je to mozne ? Moj problem spociva v tom ze ja som vedel na co ini ludia myslia len sa mi znizil intelekt a takto sa to stratilo ... a teraz ked sa niekoho pytam tak odpovedaju ze nevedia ze to nie je mozne... neviem co si mam mysliet ci mi klamu alebo nie ...alebo ci som to len ja tak vnimal ? Ze som vedel ? Co si o tom myslite dakujem

ovomaltine

mame intuiciu, da sa vytusit, niekedy..
niekedy zacnu obidvaja naraz hovorit to iste..akoby jeden od druheho nieco vycitil..
citala som o indianoch a dlhych vlasoch, tie im vraj pomahali vtomto

ahjajjaj

ahoj, niekedy možno vedieť na čo iní ľudia myslia, a niekedy nie. Je to asi tým, že keď má človek veľa starostí, býva nimi tak pohltený, že nevie byť tak vnímavý, ako keď má pokojnejšie obdobie a vie sa sústrediť na myšlienky, slová, zafarbenie hlasu druhého, a z toho vedieť, na čo myslí.
Uvediem príklad. Dcéra sedí s chlapcom a ten chlapec jej povedal, že veď môže požiadať spolužiaka, aby si on sadol k nemu a ona potom môže sedieť pri kamarátke.
Jasne povedala, že tým chlapec nemyslel to, že mu vadí, že ona vedľa neho sedí, skôr to, že on si myslí, že jej to vadí, a že to s ním ona nevydrží. Tak ho ubezpečila, že jej je dobre tak ako je, ako je a určite jej to nestojí za to, aby požiadala niekoho o to, aby sa s ňou vymenil.
Pritom na základe slov toho chalana si mohla vydedukovať aj to, že on nechce, aby s ním sedela. Predsa pochopila jeho myšlienky inak, zrejme kvôli tónu hlasu, a neverbálnych znakov, z ktorých pochopila, že je to myslené inak, ako to znie.