L thyroxin 50

Príspevok v téme: L thyroxin 50
Patrik01

Dobrý deň,

Má niekto skusenosti s liekom L thyroxin 50?
Konkretne by ma zaujimalo ako to bolo na zaciatku uzivania lieku. Po akom case ste zacali pocitovat ulavu a celkovo ze liek zabera. Najvacsi problem mam s busenim srdca a vysokym tepom na tieto problemy by mi mal liek pomoct. Mam strumu stitnej zlazy ale uplne presne neviem kvoli comu mam tento liek uzivat ci mam tvorbu hormonov zvysenu alebo znizenu.

ahjajjaj

ahoj, môj syn má nízku produkciu hormónu štítnej žľazy, po užívaní tyroxínu nastalo zlepšenie zdravotného stavu už zhruba druhý týždeň po tom, ako ho začal užívať.

Patrik01

Ano tak mi to povedal lekar. A odkedy liek uzivam vsetky problemy zacali ustupovat. Preto sa pytam na nazor ostatnych.

Omen

Patrik,
nemáš zvýšenú, ani zníženú činnosť štítnej žľazy.

Tvoja diagnóza je STRUMA DIFFUSA - chorobné zväčšenie celej štítnej žľazy, je nezhubná, s normálou funkciou. Lekár ti predpísal hormón L- Thyroxin , aby zastavil jej zväčšovanie, pretože by po čase mohla začať vyvíjať tlak na pažerák, priedušnicu, nervy a cievy.

"Najvacsi problem mam s busenim srdca a vysokym tepom na tieto problemy by mi mal liek pomoct", povedal lekár? : )
Symptómy pri tomto ochorení sú: estetický (ak je už voľným okom viditeľná), tlak/ pocit hrče v hrdle, problémy s prehĺtaním, dýchaním, chrapot.

BlueberryNNN

Toto su zakladne otazky, na ktore by vam mal odpovedat vas lekar. Preco sa nespytate jeho? Neodporucam verit anonymnym radam od cudzich na internete, ktori za vas nemaju ziadnu zodpovednost a nepoznaju vas zdravotny stav. Je nejaky dovod, kvoli ktoremu vam tieto informacie nedal vas lekar, ktory vam liek predpisal?