Skúsenosti s tetániou

Príspevok v téme: Skúsenosti s tetániou
Jana354

ahojte, rada by som s vami pozdieľala stránku, ktorú sme vytvorili ako priestor pre zdieľanie skúseností s tetániou - www.zivotstetaniou.sk - Život s tetániou. Tetánia trápi aj nás a má rôzne podoby a u každého iné prejavy. Ak by ste sa chceli podeliť o svoj príbehy, budeme veľmi radi. Pomôžeme si tak navzájom a hlavne aj ostatným, ktorí s tetániou nemajú také skúsenosti. Stránku postupne vytvárame, nie je dokonalá, ale chceme, aby spĺňala svoj účel. Ďakujem, Jana ?

Emilius

mne diagnostikovali tetaniu..lebo som mal silne bušenie srdca a trpnutie ruk..a mal som pocit že neviem dobre dýchať..aj ked oxymeter ukazoval že absorbujem kyslík na 97%.... roky prešli a ja už nič také nemám..tka neviem

Jana354

Búšenie srdca môže súvisieť s rôznymi diagnózami. Ide o to, že tetánia je syndróm, čiže tých prejavov alebo ťažkostí je naraz viacero. Môže to byť kombinácia búšenia srdca napríklad s tŕpnutím pier, zrýchleným dýchaním, kŕčmi na rukách alebo nohách. Samotné búšenie srdca asi nie je prejavom tetánie, to musí zhodnotiť lekár. U mňa tetániu potvrdzovali krvné testy, magnetická rezonancia aj EMG vyšetrenie. Treba to mať potvrdené, aby sa nezamenila diagnóza.

nechalicka

tiez som mala pocit, ze mam tetaniu, ale tak istotu nemam. mam len jediny priznak, silne busenie srdca. to musim mat viacero priznakov, ci ide automaticky o tetaniu?