Dobrý deň, som tohtoročná maturantka a chcela by som ísť po skončení štúdia na medicínu. Problém je v tom, že som SŠ študovala (alebo teda ešte študujem) cukrárku?… Neviem ako to je vlastne či sa študent z takejto školy dokáže na medicínu dostať. Dopredu hovorím, že som nešla na túto školu kvôli zlým známkam, ale v období kedy sa robili prijímačky na stredné školy som dosť trpela stresom a úzkosťami takže by som prijímačky nedala (plus neverila som si).. Bola to pre mňa taká poľahčujúca okolnosť vzhľadom na to, že tam išla aj moja spolužiačka. No mne táto škola nič nedala prechádzam ju so samými jednotkami a ide mi aj chémia a biológia len fyzika je taká 50 na 50. No každopádne chcela by som sa po skončení tejto školy prihlásiť ma medicínu keďže ma tieto veci dosta zaujímajú a našla ny som sa v tom. Len jediné moje obavy sú či sa z takejto školy na medicínu dostanem?
Môžem sa dostať na medicínu?
Staci mat maturitu, jedno z akej skoly a prihlasku na medicinu si podat mozes. To by si ale ako osoba, ktora sa uchadza o taketo studium, mala byt schopna zistit aj sama.
Zarazilo ma - bio, chem, fyz ti idu - to akoze na cukrarke mas tieto predmety? Ak aj ano, to ani naznakom nemozes porovnavat s gymnazialnou bio, chem, fyz. Mas riadne ruzove okuliare.