Ako zmeniť introverta na extroverta

Príspevok v téme: Ako zmeniť introverta na extroverta
introvert

Zdravím. Žijem životom nudného introverta na strednej škole. Mojou otázkou teda je, či je možné nejakým spôsobom prerobiť povahu a stať sa extrovertom? Prekonať sociálnu fóbiu a byť normálnym človekom? Nemať problém získať si kamarátov a porozprávať sa s kýmkoľvek? Je môžné nejako sa zmeniť? Ak áno, ako?

Rolko

Aj ja som introvert,a ťažký.Aj v robote som považovaný za ťichého.kľudného kolegu.Bol som 11 rokov ženatý,a moja ex denno denne sa ma snažila zmeniť.Ale zbytočne.Ja už ostaňem taký,aký som,a takto sa mi môj život páčí.Chlapa ťažko zmeníš,skôr ho odradíš od seba...ak sa naňho tlačíš.

Omen

Introverta NIKDY a NIČÍM nezmeníš na extroverta. Presne tak, ako sa pri zmene pohlavia NIKDY zo ženy nestane muž a naopak. Žiadna zázračná pilulka, operácia, ba ani technika neexistuje.

Čo ale môžeš dosiahnuť, je to, že sa dostaneš medzi väčšinu populácie: môžeš sa stať AMBIVERT (medzityp medzi introvertom a extrovertom - obe OSOBNOSTNÉ črty sa dostanú do rovnováhy).

Ty si "nudný introvert"??? : o) To máš z vlastnej hlavy alebo ti to niekto povedal? Introvert má BOHATÝ vnútorný život, kopec krásnych vlastností. Si NORMÁLNY a prekonať sociálnu fóbiu DOKÁŽEŠ! Ide len o to, či chceš a čo si ochotný pre to spraviť. Ako som ti už písala, žiaden medikament to za teba nespraví, všetku prácu musíš spraviť len TY SÁM! Brzdí ťa STRACH, nesmieš sa nechať ním ovládať, musíš sa zaťať, skúšať, učiť sa, nenechať sa zlomiť pri prvom neúspechu, ale postaviť sa a pokračovať tam, kde si prestal.
Začni tým, že sa nahlas začneš prihovárať rastlinkám, zvieratkám, malým deťom, starším, starým ľuďom (otvor dvere, pomôž im s niečim)... Tam nadobudneš základné zručnosti, osmelíš sa a ono ti to pôjde potom ľahšie. Ak by si mal pri sebe extroverta, aj to by ti pomohlo.
Takže HOVORIŤ, hovoriť, hovoriť NAHLAS, pracovať na sebe, vzdelávať sa. Veľa šťastia!

ovomaltine

este kusok z uvodu - Your personality isn't necessarily set in stone. With a little experimentation, people can
reshape their temperaments and inject passion, optimism, joy and courage into their lives

ovomaltine

Vraj sa da. Pozri clanok Second Nature. Je to aj ako reading comprehention. Tu aspon kusok. Vyjadruje sa tam viac psychologov.

'The evidence says that most personality traits can be changed,' says, psychology professor Christopher Peterson of the University of Michigan, who cites himself as an example. Inherently introverted, he realised early on that as an academic, his reserved character was disastrous in the lecture hall. So he learned to entertain his classes and be more outgoing. He says 'his extroverted behaviour is now spontaneous'.

daniela2

ahoj, byť introvertom neznamená automaticky mať problém niekoho osloviť. Aj introverti dokážu byť komunikatívni.
Potrebuješ pracovať na svojom sebavedomí. Proste veriť tomu, že osobe, ktorú oslovíš, Tvoje oslovenie dobre padne a nebáť sa. Nájdi si na nete, ako si zvýšiť sebavedomie.