Znovunadviazanie priateľstva a možno aj niečo viac

Príspevok v téme: Znovunadviazanie priateľstva a možno aj niečo viac
CorvoAttano

Zdravím a prosím o poradenie.

Kedysi som mal jednu dobrú kamarátku s ktorou sme si velmi rozumeli a minimálne ja som cítil niečo viac ale nedokázal som to vyjadriť a skončilo to tak že sme sa každý vydali iným smerom a nakoľko boli v tej dobe sociálne siete ešte len okrajovou záležitosťou tak sme časom stratili kontakt. Od tej doby ubehlo skoro 13 rokov
Kedy sme o sebe nič nevedeli. Až pred týždnom mi poslala žiadosť o priateľstvo na facebooku ktoré som prijal ale doteraz som jej nebol schopný napísať lebo neviem ako začať a vždy keď na to pomyslím tak som nesvoj. Čo som k nej pôvodne cítil tak odznelo ale teraz sa to zas vrátilo a neviem ako ďalej. Čo sa týka vzťahov tak som nikdy žiadny nemal lebo som nikdy nemal odvahu prejaviť svoju náklonnosť žiadnej žene napriek tomu že som to cítil a vnútorne ma to vždy trhalo. Časom som rezignoval a zmieril som sa s tým že mi to nie je súdené aj keď to bolelo ale minulý týždeň sa to celé zmenilo a začal som cítiť malú nádej že sa to môže zmeniť. Ale neviem ako začať. Ak by sa našiel niekto skúsenejší poradil mi tak by som bol velmi vďačný. Vopred ďakujem za každú radu.

Libertz

takze zato ze ty si nemal odvahu si celkovo z toho usudil ze ti to neni sudene... just wow. Akoze ja som tiez natom bol podobne ale to je ozaj dost rokov dozadu, inak som o rok mladsi od teba. A tiez som sa mohol cudovat ze nic nebolo ked som dotycnu ani nezavolal von napriklad. Predpokladam ze si asi dost velky introvert... no ale toto je skor na nejaku vacsiu debatu nez len poradit co pisat, ked tak mi daj kontakt na seba, nechce sa mi to tu moc vo fore rozpisovat.

ovomaltine

Ten koment co je tu ako posledny jej chces napisat? Akoze neviem, co odo mna ocakavas? Za mna nie, je to take vztahovacne a konfliktne, co cakas, ze ti na to odpise?

Lusmi1

Ja som to tiež v zlom nemyslel ani nijak zle…iba neviem čo odo mna vlastne očakávaš alebo čo by si chcela keďže si mi priamo nepovedala a neviem no. Poprosim komentare

CorvoAttano

Libertz

Potreboval by som poradiť ako začať taký rozhovor. Podľa toho čo píšem to možno vyzerá že som nejaký pubertiak ale bohužiaľ nie som. Mám 29 a nie nikdy som nemal odvahu prejaviť záujem o ženu dokonca ani len vydať nejaký vedomí signál. Vždy mi to robilo veľký problém tak ako teraz. Mal som a aj mám kamarátky s tým nemám problém ale keď už som začal cítiť niečo viac tak som v sebe potlačil lebo som nemal odvahu. Najprv som si myslel že je to len nejaká pubertálna hamblivosť ale ako som dospieval a starol tak to neprechádzala až som si uvedomil že mať vzťah mi asi nie je súdené a zmieril som sa s tým teda aspoň som si to myslel. Keď mi poslala žiadosť na FB tak sa zrazu vo mne objavil pocit ktorý som cítil veľmi dávno a už ho nechcem potlačiť tak ako som to robil vždy.

ovomaltine

Ved nejako naformuluj, co citis. Potesilo ma, ze si sa ozvala, ako sa mas? Mozes aj viac, podla seba. Mozes zacat citat nejaku knihu, na odreagovanie, popri tom ta mozno napadne aj nieco originalnejsie, ak chces, ale staci aj strucne.

Libertz

a co konkretne by si si predstavoval poradit? To ozaj si nikdy nemal odvahu prejavit zaujem? Wow... kolko mas rokov? A co sa tyka hentoho ved napisat mozes, co je natom. Nieco nevinne.