Mobilizácia

Príspevok v téme: Mobilizácia
Rolko

Ahoj.Chcem sem položiť jednu otázku,ohľadom vojny,prípadnej mobilizácii,že keby k tomu naozaj došlo,ja ako ID občan,s poklesom na 50%,s psychiatrickou diagnôzou,denne 4 krát lieky,po pár kusov,môžu aj mňa zobrať do vojny?Prípadňe ma mobilizovať,do nemocnice pomáhať,,alebo neviem kam.Bol som na povinnej vojenčine rok,ale už 18 rokov som chorý,a ani pracovať nedokážem.Prepáčte,ak som položil blbú otázku,ale šušká sa to všade,že k tomu môže dôjšť,a mňa to velmi trápí,lebo som nevedel nikde nájsť na moju otázku na nete odpoved.Dakujem,a prosím ma neosúdťe za túto otázku...

Omen

Rolko,
rado sa stalo.
Tých zákonov týkajúcich sa tvojej témy je oveľa viac.
Ďakujem za kompliment, aj ty si milý. : ) Ak tu necháš na seba mejl, tak ti ešte niečo poradím.

Rolko

Omen Dakujem ťi za info.Pochopil som všetko,čo si mi napísala.Ide mi hlavňe o to,že ja svoje lieky vynechať nemôžem,max.na dva-tri dňí.Potom u mňa nastanú pekelné absťáky,kedže psychofarmaká do jedného vyvolávajú závislosť,a ja za tých 18 rokov som na nich závislí na plnej čiare.Raz som musel na operáciu,mal so cistu v tváry,a nemohol som brať svoje lieky tri dňi.Ked mi došlo zle,nevedeli čo so mnou,behali hore dole,a bolo to peklo na zemy.Preto sa bojím že ked nastaňe cháos,čo dúfám že nie,že nebudem mať prístup k svojim liekom,lebo bez nich nedokážem aňi z posťeli vstať.
Ešťe raz vdaka,a áno,ukludňila si ma,si milá.

Omen

Rolko,

MOBILIZÁCIU (uvedenie do bojovej pohotovosti) u nás vyhlasuje HLAVNÝ VELITEĽ Ozbrojených síl SR (tou je prezidentka) na návrh VLÁDY.

Mobilizácia môže byť:
1. ČIASTOČNÁ = platí len na časť územia a nemusí platiť pre všetkých.
2. VŠEOBECNÁ = platí na CELÉ územie a vzťahuje sa na každého ŠTÁTNEHO občana SR mužského pohlavia ( aj žijúcich v zahraničí, homosexuálov, ženy so zmenou pohlavia, ak už majú aj nový OP) vo veku 19 až 55 rokov, kam patríš aj ty.
ŽIADNE VÝNIMKY neplatia, až na niektorých občanoch
zabezpečujúcich chod štátu, čo sa na teba nevzťahuje.
Branná povinnosť je mužom daná zo ZÁKONA, nedá sa jej zbaviť: zák. 321/2002 Z.z. v aktuálnom znení (Zákon o ozbrojených silách SR).

A nie, nepoložil si "blbú otázku", nik ťa za ňu "neodsúdi", lebo je na mieste. Aby ťa to menej "trápilo", tak ti dám ešte nejaké info. Aby ťa to upokojilo. Mobilizácia sa vyhlasuje podľa ročníkov (nie všetci muži naraz). Ak dostaneš POVOLÁVACÍ ROZKAZ musíš ho prebrať a dostaviť sa na určené miesto, inak ti hrozí basa. Po príchode na miesto ťa nepošlú hneď na front, najskôr pôjdeš pred odvodovú komisiu (odvod = zisťovanie schopnosti na vojenskú službu), kde sa posúdi tvoj zdravotný stav a spôsobilosť.
Sú tri možnosti:
1. komisia ťa môže uznať za nespôsobilého vykonávať vojenskú službu a pôjdeš domov,
2. uzná ťa za spôsobilého a absolvuješ vojenský výcvik,
3. uzná ťa za spôsobilého a zaradí na tzv. alternatívnu službu (civilná ochrana, sociálna alebo zdravotná starostlivosť...).
U teba prichádza do úvahy prvá alebo tretia možnosť. Tak sa netráp. Minister obrany vyhlásil, že nateraz nič také nehrozí. Máš ešte nejaké otázky alebo ti to takto stačí?

Máme tu však pár jedincov pachtiacich po krvi, ktorí bojujú na strane Ukrajiny proti Rusku. Prezidentka im totiž udelila výnimku.

Mercury

Určite nie ,a bolo aj niečo v správach že to bol hoax. Nech si idú bojovať tí parchanti ktorý to vyvolali

Rolko

ovomaltine dakujem,a kde nájdem také videá,alebo aspoň nijaké zákony,alebo príspevky,kde sa o tomto písú?
Vdaka.

ovomaltine

urcite nie, su na to aj videa, je tam vela vynimiek, invalidita urcite, co uz ine. a dufajme, ze k nicomu nedojde.