Vie mi niekto poradit,alebo vysvetlit co to je za chorobu?
Kawasakyho syndróm
lesslie si strasna krava a to som napisala este nezne mamicky da sa to liecit len to nepodcenujte je to vazna choroba a zdlhava ale nestracajte nadej tiez tuto chorobu prave prekonavame a take ako lesslie nepocuvajte tiez som si vela poplakala Mudr.Vrsanska je skvela
paneboze, to je strasne , chudak chlapec...:-(
miriam: uprimnu sustrast.... nech odpociva v pokoji :((
Ahojte!Ja už som k tejto téme krátky príspevok z vlastnej skúsenosti písala, ale chcela by som takisto odporučiť Mudr.Vršanskú z detskej fakultnej na Kramároch,ktorá dcérku liečila a poďakovať nie len jej,ale aj lekárom z ISKY na Kramároch Mudr.Dingovi a Mudr.Pekníkovej, ktorí ju liečili a takisto Mudr.Šimurkovi a Mudr.Jahodkovej z Trenčianskej nemocnice,ktorí jej túto chorobu diagnostikovali za pár hodín, keď tam bola prevezená z Myjavskej nemocnice(s ktorou mám veľmi zlé skúsenosti).Týmto lekárom a samozrejme sestričkám patrí veľká vďaka, pretože vďaka nim je dnes moja dcérka zdravá,čo nazvali zázrakom,pretože jej srdiečko už zlyhávalo a išlo tu o minúty.Ďakujem
thana,na Krámaroch v Detskej fakultnej je pani doktorka,ktora sa tomuto ochoreniu venuje.Je to naozaj skvela pani doktorka,volá sa MUDr.Viera Vršanská,a velmi nám pomohla.
Ahojte,my sme si tuto chorobu prekonali ked mal syn 1,5 roka.Začalo to vysokymi horučkami,napuchnutý jazyk po telíčku vyražky.Ked sme boli u našej pani doktorky povedal,že je to šarlach,a na to sme aj začali byť liečený,lenže ked antibiotika nezaberali a začali sa šupať nožičky a ručičky už to bolo horšie ,tak sme išli bolo to v piatok zase k našej pani doktorke a povedala som jej ,že stale su 40 stupnove horučky,a už mi nechcel ani piť,lebo pusinu a jazyk mal ako dorezané od žiletky,tak som jej povedala,aby nás dala hned do nemocnice,a tam nech nam určia presnu diagnozu.Na pohotovosti už prestal chodiť,plakal,a daval si dole topanočky.Ked nas vyšetrili v nemocnici na Antolskej bola tam pani doktorka,ktora mala skusenosť s touto chorobou tak nas hned prijali,ked mi povedala,že aka to može byť choroba,tak vam poviem,že mi nebolo všetko jedno.Po prijati dostal lieky a behom 24 hodin dostal potrebne infuzie.My sme dostali liečbu v podstate 7 dni od vypuknutia tejto choroby,tak sme mali ešte šťastie,že to nepostihlo ani klbiky,ani srdiečko alebo očká.A odvtedy som taka,že aj u pani doktorky si poviem svoj názor,ja si svoje deti poznám,a názor,že som precitlivela mamička ma nezaujima,lebo vela krat sa stane,že vas v ordinaciach odbiju,že si moc pripušťate ,že je dieťatko chore,keby som si to nepripušťala bol by moj syn liečeny na šarlach,ktory vobec nemal.
ahoj,aj moj syn sa lieci na tuto chorobu uz 2roky.ked mu bol rok a pol zrazu dostal vysoke horucky okolo 40stupnov,bol velmi unaveny,len spinkal a nejedol ani nepil,tak sme isli na pohotovost,po odbere krvi si nas tam rovno aj nechali a dalej mu robili vysetrenia,zistili mu silny zapal pluc,mocovych ciest,ladvin,spojiviek,zapalene hrdlo a bali sa aj o dalsie organy.horucky nam pretvavali 3tyzdne aj napriek silnym liekom,pridala sa vyrazka a lupanie koze s opuchom prstekov,az po mesiaci sa potvrdil kawasaki syndrom,tak sme zacali brat anopyrin,ktory berie dodnes,na kontroly chodime uz menej,predtym to bolo kazdy tyzden,potom raz za mesiac a teraz ideme az po troch mesiacoch,ale aneurizmy mame stale.prestahovali sme sa na slovensko,tak dufam,ze tu najdeme tiez dobreho odbornika na tuto chorobu.drzim palce vsetkym,aby sa,co najskor dostali do normalu...
Dobrý den tiez by som sa chcela podelit o skusenosti s touto chorobou.moj maly ma teraz rok aj pol presne a dostal tak tak pred cca. 3 tyzdnami.zacalo to tak ze mal zrazu vecer horucky(nie az take vysoke ale okolo 38 -39)na druhy den som s nim sla lekarke povedala mi ze ma velmi silnu anginu predpisala lieky(duracef)a na druhy den po dvoch davkach sa na druhe rano cely vyhadzal.chrbatik mal cely zliaty a pupaciky s amu zacali robit postupne z hora na dol.tak som isla zase lekarke s tym ze ma asi alergiu co uvazila aj ona, vysadili sme antibiotika a nasadila nam kvapky Fenistil.s tym ze na druhy den sa s nim pridem zas ukazat.lenze maly bol na tom coraz horsie horucky mal stale a skoro cely den prelezal a prespal vobec nic nechcel pit. ked som ho na vecer isla prebalit boli cely flakaty a nozizky a rucicky mal velmi opuchnute a cervene.isli sme rychlo na pohotovost kde nas hned prijali.spociatku som sa bala ci to nemoze byt zapal mozgovych blan alebo nieco co sposobil pneumokok(kedze to tak medializuju a nahanaju strach).malinkeho hned dali na ISku kde mu dali do rucicky infuzku lebo bol dehydrovany.mal velmi cerveny jazyk ako jahoda a ustocka sa mu zacali postupne supat,a mal ich velmi suche tak som mu ich stale natierala so zazracnym vajickom z oriflame:OPco pomahalo.odobrali mu neviem kolko krvicky a vyter a cakali sme,,,bola som velmi v napeti lebo som sa strasne bala aby to nebolo nieco moc vazne.na druhy den mi ho uz dali chvalabohu na izbu kde sme boli stale spolu a nemusela som za nim behat hore dole.stale mal infuzku nasadili mu antibiotika ale potom sa neskor zistilo ze nezaberaju tak nasadili dalsie.lekaraki uz podla mna tusili ze to moze byt ono ale zatial mi to nepovedali aby som nebola v soku kedze som tiez nic nevdela o kawasakiho chorobe akurat tak ze existuje motorka.za par dni hned ako sa zobudil mal opuchnute ocko jedno a v druhom mal krvnu podliatinu,isli sme na vysetrenie k ocnemu kde "zvazil"jednym mrknutim nanho ze ma alergiu...neverila som tomu ale sak co som mu mohla hovorit ked som este netusila ze ma kawasaki.tak bral kvapky a postupne s amu to zlepsovalo+prisli este problemy s pipikom ktoreho mal zapaleneho a cely sa mu zosupal..ked nasadili druhe antibiotika stav s amu zacal trosku zlepsovat plus pridali taku zltu tabletku (co som aj ja brala ked som mala infekcnu mononukleozu)napecienku lebo mal zapal vysoku sedimentaciu.ked uz mal vsetky tieto priznaky - horucky, jazyk ako jahoda,vyrazky , opuchnute chodidla a rucicky, zapalene ocka sedimentacia vysoka uz mi povedali ze to moze byt aj ono ale najskor sa musia vylucit vsetky choroby co maju podobne priznaky.potom mu nasadili aj anopirin ktory berie este dnes a na stryri dni mu dali liecbu imunoglobulinom ci ako sa to volalo co sa zevraj podaba aj pri kawasaki.v nemocnci sme stravili 2 tyzdne, este dnes mava vecer zvysenu teplotu.srdiecko mu kontrolovali tiez EKG plus sono zatial mal vsteko ok.drzim vsetkym palce kto sa s tymto stretne aby rychlo a co najskorej rozpoznali ze ide o tuto chorobu lebo moze byt neskoro potom.