Mám len základné vzdelanie, ukončil som štúdium a chcem sa vrátiť na strednú školu

Príspevok v téme: Mám len základné vzdelanie, ukončil som štúdium a chcem sa vrátiť na strednú školu
AndreasAndy

Zdravím, píšem to s malou nádejou ale hádam sa niekto nájde kto možno mal ten istý problém ako ja a vedel by mi pomôcť, pretože už naozaj neviem na koho sa obrátiť a otázka znie či to ešte viem zachrániť?
Za každú odpoveď, radu Vám vopred ďakujem.

Mám 21 rokov pochádzam z Nových Zámkov a mám len základné vzdelanie. Pred dvoma rokmi som ukončil / zanechal štúdium na strednej škole tesne predtým ako sa rozdávali výučné listy, v tej dobe som mal 19 rokov a bol som v treťom ročníku, odbor kaderník. Niekde vo mne stále udierala určitá nevyspelosť v tom veku pri mojich rozhodnutiach a stredná škola na ktorej som bol mi poskytla možnosť o prerušení štúdia ale rozhodol som sa pre ukončenie / zanechanie štúdia.

V tom čase bol COVID učili sme sa doma, doma som prestal mať dobré vzťahy s rodičmi, a po mojej psychickej stránke to išlo mizerne dole. Všetko som to na sebe pocítil a učenie som začal odkladať a dávať ho úplne na posledné miesto, potom sa mi len zbierali vymeškané / neospravedlnené hodiny a nastal druhý polrok, nemali zo mňa žiadne známky keďže som veľmi máličko chodil na online hodiny z rôznych predmetov. Zavolali si ma do školy a dali mi šancu na to všetko stihnúť do mája 2021 a sľúbil som im že do toho mája stihnem nazbierať známky a nechcem možnosť prerušenia štúdia. Bol koniec apríla 2021 a mne chýbali známky už len z dvoch predmetov ale nestihli so mnou nič spraviť z tých dvoch predmetov a ja som nemal na výber len ukončiť štúdium. Od vtedy som sa predieral po všelijakých robotách s rôznymi podmienkami, pochopil som že bez vzdelania sa mne ako sa vraví " dvere s lepšími možnosťami v živote " nikde neotvoria kým si strednú školu znova neurobím. Nechcem ostať len so základným vzdelaním.
Pred rokom som sa hlásil znovu na svoju pôvodnú strednú školu kde som chodil, podal som si prihlášku ale bohužiaľ ma neprijali z dôvodu nedostatku miesta a kvôli tomu že niektorí mali lepšie známky na vysvedčení ako ja a žiaľ nie je ani možnosť odvolať sa v prvom výberovom kole. Tento rok to chcem skúsiť znovu vo svojom meste, mám zopár stredných škôl vyhliadnutých kde by som sa zastavil a skúsil svoju šancu ale s veľmi malou nádejou idem do toho... Obávam sa že by ma neprijali aj kvôli môjmu veku, alebo kvôli zopár slabým známkam z 9.ročníka na základnej škole. Neviem s kým si o tomto poradiť, aké sú kroky k tomu sa dostať znova na strednú školu, aká je šanca a tak ďalej. Verte mi že svoje rozhodnutie doteraz veľmi ale veľmi ľutujem uvedomujem si svoje chyby, a asi nič na svete tak veľmi neľutujem ako to že som si nedokončil strednú školu a nepokračoval ďalej v učení. Snáď to ešte pôjde zachrániť...

Betka132

Nechces si tu skolu robit radsej vecerne? Neviem, sediet s detmi v lavici ked uz si dospely je trocha divne. Ale tak ci tak nevzdavaj to. Stale si velmi mlady a mas zivot pred sebou.

ovomaltine

Urcite ta zoberu, ved skoly maju nedostatok ziakov. Hlas sa tam, kde ta to najviac taha. Nevadi vek ani znamky, nemaj strach.