Príliš upata mama

Príspevok v téme: Príliš upata mama
Domanda

Dobrý deň , ani neviem či existuje nejaká rada ale skôr asi by som chcela pochopiť prečo e to takto . Pracujem v zahraničí začala som tam ešte počas školy čiže od 18brokov potom keď som ju ukončila tak som sa stále vracala na istý čas domov . Mám súrodencov ktorí tiež ešte bývajú s rodičmi , máme otca alkoholika čiže celé detstvo bolo zle v podstate . Mama nemá žiadne kamarátka ,ma len nás . To si dobre uvedomujem a preto sa snažím tráviť s ňou dosť času aj si často telefonujeme . Ale niekedy je to už nad hlavu , v zahraničí mám lepšie podmienky atď ale cítim že mame to vadí , som teraz doma , aby som bola s ňou ale neviem ako nastaviť také tie bariéry že budem mať svoj život a budeme sa stretávať, nie že nonstop spolu, a akonáhle odídem z domu už telefonáty , ona to nemyslí zle , veď ani ja ale toto není dobre pre nikoho , napr ani pre bratou majú starostlivosť ako keby 10 deti a pritom máme okolo 30. Nejaké rady ?

jamS

Snažím sa mamu pochopiť, v otcovi zrejme nemá/nemala žiadnu oporu, fixla sa teda na deti, keďže nemá zdravý vzťah s manželom. Nechcem dávať lacné rýchle rady, aby od otca odišla, keďže nepoznám rodinné a finančné pozadie, odísť len tak po rokoch nie je jednoduché, rovnako ani nájsť si bývanie. Myslím, že mama má traumu z toho, že ste nemali pekné detstvo kvôli ocovi alkoholikovi, preto cíti stále potrebu opatrovať vás, chrániť, mať doma. Poradiť sa so psychológom by nebola zlá cesta. Môžete tam nejako opatrne nasmerovať mamu, čo asi len tak nepôjde, alebo si môžete ísť po radu vy deti, čo robiť, aby mama prestala mať výčitky kvôli tomu, že ste nemali radostné detstvo.

zimka

presne tak:) kde inde jej bude lepšie ako v kruhu najbližších, predsa:) inak fajn nápad na darček na rozptýlenie rozhodne:)

hedviga1884

ziadne take "mame sa pozbierajte". len chodte pekne s nou, nie poslat ju niekam samu. takto si to rozhodne neuzije. s vami jej tam bude lepsie. aj si dopraje oddych, aj bude so svojimi blizkymi.

ahjajjaj

mame sa pozbierajte, nech si dopraje kúpele. Tam sa zoznámi s inými ľuďmi a chvíľu bude pokoj. Do práce nechodí?

eiaeiaya

Wow, marvelous blog format! How lengthy have you ever been blogging for? you make running a blog look easy. The entire look of your website is excellent, let alone the content!
Also visit my web page - www.freeblogherenow.com

Betka132

No vasa mama bude otrasna svokra. Ked budete mat deti, bude sa starat aj o ne. Surodenci by sa tiez mali osamostatnit a mama by si mala najst kamaratky a zaujmy. Takto vas nici. Najlepsie sa o tom porozprávať s nejakou psychologickou. Treba si urcit jasne hranice. Chapem, ze je to s takouto osobou tazke.