Pocit preskakokvania srdca pri chôdzi

Príspevok v téme: Pocit preskakokvania srdca pri chôdzi
maros28

Zdravim ľudia, prežívam ťažké stresové obdobie kvôli úmrtiu blízkej osoby.Dnes v noci som sa zobudil na búšenie srdca a rýchleho tepu a normálne má triaslo.Trvalo to niekoľko minút a priznám sa zľakol som sa už som bol pripravený volať sanitku.To,že som potom ani oko nezavrel do rána ani nemusím písať.A dnes pri prechádzke som mal pocit ako keby mi sem tak preskakovalo srdce neviem to lepšie popísať ale nemal som problém,že by som sa zadýchal alebo nevládal.Ako na potvoru má moja doktorka dovolenku do konca budúceho týždňa.Tak sa chcem spýtať či to je zo stresu alebo príznak chorého srdca.

Mercury

Úprimnú sústrasť.. ak si doteraz taký problém nemal ,tak áno ,je to potom zo stresu.Stres vie narobiť v živote riadne peklo. Rôzne psychické a fyzické symptómy,ktoré by človeka ani vo sne nenapadli. Tŕpnutie rúk ,bolesti hlavy ,unava,závrate,sťažené dychanie, búšenie srdca, je toho veľa ..

MrkvovyDzus

Ahoj. Mal som čosi podobné. Už dlhšiu dobu som občas zažíval miernejšie príznaky, bolo to hlavne asi vtedy, keď som bol v noci dlhšie hore a prišla na mňa vyčerpanosť. Nie tak dávno sa mi však ale stalo, že som v noci nemohol zaspať, pretože mi akoby búšilo srdce a miestami som sa cítil, akoby som omdlieval, cítil som to v oblasti srdca, ťažšie sa mi to popisuje, akoby ma "vypínalo." Bol som potom aj hore, prišla na mňa neskôr aj triaška. Celkovo ma to tiež vyľakalo.

Cez deň som išiel k obvodnej. Popočúvala ma s tým, že počuje, zabudol som už ten názov, tuším niečo ako fibrilácie, do výmenného lístku mi neskôr napísala palpitácie. Urobila mi EKG, to bolo fajn. S tým výmenným lístkom ma poslala na ECHO a 24 hodinový holter, na tieto vyšetrenia ešte len čakám. No a vravela mi, že srdce mi niekedy udrie a potom je chvíľu ticho a to je ten čas, kedy to môžem pociťovať vo forme tých nepríjemných pocitov. Môže to byť i z vyčerpanosti.

Predpísala mi MAGNOSOLV, čo sú vrecúška s magnéziom rozpustným vo vode, ktoré podľa potreby užijem, je to na predpis.

Čiže, je to možné, že to máš spôsobené stresom. Mrzí ma tvoja strata. Možno by ti bolo lepšie, keby tráviš viac času s blízkou osobou, s blízkymi osobami, ktoré by ti zároveň pomohli zmierniť bremeno. Taktiež sa snaž oddychovať, kúp si aspoň nejakú formu magnézia a tiež sa pozri na čaj z hlohu obyčajného. Pri všetkom ale dodržiavaj správne dávkovanie a skontroluj si i to, či to môžeš užívať, či tam nie sú nejaké obmedzenia. No a samozrejme, k tomu lekárovi choď, keď sa bude dať. Ak má tvoja lekárka dovolenku, mal by ju niekto zastupovať.

Prajem ti, aby sa to všetko dalo čo najskôr do poriadku :)