Menštruácia v 16

zimurka

Mne zakaždým zvykla meškávať zo stresu. To sú také veci, ktoré bohužiaľ ovplyvniť nevieš. Išla by som ale k lekárovi pre istotu jednoznačne.

daniela2

je toho viac, čo to môže ovplyvniť.
1. výška a váha? Jedávaš normálne? Problém s menštruáciou býva napr. pri podvýžive, ale aj pri väčšej obezite
2. šport - príliš veľa športu spaľuje energiu, preto ani nedozreje vajíčko, keby sa potencionálny plod aj tak neujal, lebo by ho organizmus neuživil
3. gravidita. Jednoducho si spraviť test.
4. hormonálne porucha - vyšetrenie nie u gynekológa, ale u endokrinológa, ak užívaš lieky na psychiky, aj tie sú hormonálneho charakteru. Dá sa ísť ku gynekológovi s tým, aby Ti odobral krv na hladinu hormónov
5. myóm na maternici

Emma3

Ahoj.. tak pokiaľ si nemala pohlavý styk kvoli čomu by si mohla mať omeškanú menštruáciu..tak to môže byť zo stresu alebo aj iné faktory.. mne tak raz tiež meškala menštruácia dlhšie.. môžu to byť nejaké výkyvy.. alebo niečo také.. príčin môže byť mnoho..ale myslím, že za vyšetrenie nič nedáš.. radšej skús. :)

mala_sovicka

a je nejaký dôvod na to, aby ti meškala? nemyslím teraz čisto len pohlavný styk, ale napríklad či si nebola chorá, neužívala nejaké lieky, alebo nezažívala väčší stres v poslednej dobe, kadečo môže mať na to vplyv.