Neznama psychicka choroba ?

Príspevok v téme: Neznama psychicka choroba ?
bebekeks

Zdravim, nasa mama, najma posledne roky, zacala priserne lipnut na mackach. Doma mame cez 40 maciek (nastastie mame velky pozemok). Avsak aj tak nema problem nove jedince zavriet do nejakej izby, do ktorej nechodievame casto a tam tie macky narobia strasny neporiadok. Okrem toho ma absolutne zvlastny rezim. Chodi neskoro v noci spat, respektive zaspi na gauci a potom sa niekolkokrat zobudi. Niekedy zaspi na gauci a o 12 v noci sa prebudi a ide este k jej zvieratam. Nestiha udrziavat poriadok a chod v domacnosti a je casto unavena a vycerpana. Z toho je doma potom velky chaos. Ja sa jej naozaj snazim pomahat, avsak mam aj svoj zivot a uz som z toho na antidepresivach. Najvacsi problem je, ze si nechce pripustit, ze robi nieco, co skodi jej aj rodine. PROSIM ak mate niekto podobnu skúsenost, ako ste tento problem riesili ? Myslite, ze je potrebne s nou zajst aspon k psychologovi ? Ďakujem za vsetky rady.

Pupak497

Tak predsa vysokoškolský inteligent/ka nepoškodzujú fyzicky a psychicky staré babky.A nebojujú s 13 ročnými deckami.To robia iba alkoholici na drogách.

Mercury

Je to chorobné zhromaždenie.Tyka sa to aj tých zvierat. Príčiny sú rôzne ,vek ,alkohol , rodinné situacie,traumy , smrť blízkej osoby,demencie atd. Môžu sa vyvinúť aj pri fyzickom poškodení mozgu. Postihnutý si svoje správanie nejako neuvedomujeme a nepovažuje ho za problém.

Pupak497

Ale aspoň nedroguje po nociach je abstinent nepije žiadny alkohol nevkráda sa do bytov a nepotrebuje prostitútky závislé na alkohole lebo takto sa prejavuje charakter.Dajte si vášho psychopatického syna liečiť na protidrogový detox.S pozdravom Lucia Vaneska a Ľubka.

Omen

Bebekeks,
takmer presne si to vystihol: je to psychická choroba, ale NIE je neznáma. Je to fóbia, konkrétne sa jedná o DISPOSOFÓBIU.
Takže smer PSYCHIATER, ktorý ju vyšetrí, zistí alebo vylúči aj inú poruchu, pošle na CT/MRI mozgu, nasadí liečbu a pošle k psychológovi.

Už teraz ti môžem povedať, že NIE je psychopatka, čo je doživotná diagnóza, ťažšie sa odhaľuje, na verejnosti sa dokáže pretvarovať, ale skúsené oko ju dokáže detekovať. : )

Betka132

No nezavidim, moja matka ma macky dve (ale v byte) a to sere a cura hocikam. Nastastie s nou nebyvam ale ked som par dni na navsteve ide ma z toho porazit. Krmivo pre 40 maciek musi stat majland, vsak vy mate doma uz macaci utulok. Skuste dat inzeraty a niekomu ich porozdavat. Ak ich chcete dat vsetky vykastrovat to bude stat majland, ak ich nedate, za chvilu mate aj trojnasobny pocet. Matku vezmite psychologovi, ak by nechcela ist, skus sa s nim aj ty sama poradit ze co s tym. Takto sa zit neda.

DieFrau

Ahoj, ja si myslím, že ten psychológ je dobrá voľba. Nemusí byť nejako psychicky chorá. Možno má nejaké traumy z detstva alebo jej niekto veľmi ublížil. Ľudia sa často utiekajú k zvieratám, myslia si, že to vyrieši ich problém a zároveň ich aj upokojí. Čiže keď jej to aj pomáha zvládať nejaké situácie, tak jej nenapadne, že by to mohlo niekomu ubližovať. Skús sa s ňou o tom porozprávať tak hlbšie, aby si zistila čo ju k tomu doviedlo. Ak ti to nepovie, tak či tak skúste toho psychológa :)