Vyskakujuce stavce

Príspevok v téme: Vyskakujuce stavce
Mintenker

Ahojte, mám dlhodobo problémy s krčnou chrbticou aj hrudnú chrbticou. Stavy ako bolesti hlavy na spankoch, rozne tlaky v hlave a piskanie v usiach. Mam spazmy pi celej chrbtici, niekedy toak na hrudi a dali mi antidepresiva a jebto stale rovnske, ked ma napravia tak je vsetko ovela lepsie no ani neviem ako , mozno zly pohyb a praskne mi v krku a zas to iste dokola. Sm system som uz cvicil a prd pomohol, neurolog len tablety na uvolnenie svalstva a insk nic. Napravia, je dobre a potom zas mi to vyskoci. Doter mi stacilo ist sa napravit 2x do roka a teraz uz len tento rok som bol 8x. Ma niekto skusenosti ze chodenim do posilky sa svaly a kosti zastabilizovali a bolo dobre a prestaly bolesti,? Uz som zufaly h toho mega.. 5 rokov sa tymto trapim, chodim aj na terapie (interne vysledky stale v poriadku aj krv) vzdy v lete je super no ochladi sa na jesen a znova to zacne.. dakujem vsm za odpovede

peterkova_klar

To cvičenie je super nápad. Ono si to netreba predstavovať ako nejaké makanie v posilke. Ty potrebuješ cviky zamerané presne na tvoj problém, nemusia byť ani nejak vyslovene fyzicky náročné.

ahjajjaj

ahoj, v prvom rade sa teplejšie obliekaj, ako si zvyknutý. Čo sa týka plávania, je to vynikajúci šport, ale najviac by Ti tam prospelo plávanie znak, pretože tým pádom sa posilňujú svaly pozdĺž celej chrbtice a pokiaľ máš hlavu voľne položenú na vode, nepreťažuje sa ani krčná chrbtica. Tiež by som požiadala neurológa o vypísanie kúpeľov, kde by Ťa dali do poriadku na nejaký čas. Cvičiť treba, ale s posilkou musíš veľmi veľmi opatrne, lebo preťažením svalstva sa Ti stav zhorší. Zdravotné cvičenia nájdeš na youtube, zadaj si Cvičením proti bolesti, vyber si tú časť chrbtice, ktorú potrebuješ a cvič každý deň.
15-20 minút cvičenia denne Ti však nepomôže, ak inak celý deň budeš v nejakej pre chrbticu nevýhodnej polohe. Pomáhajú telovýchovné chvíľky, napr. postaviť sa na špičky a dvíhať ruky nad hlavu, krúženie pažami, otáčanie sa do bokov, otáčanie hlavou (napr. 4x na ľavú stranu, 4x na pravú stranu, záklon 4x, predklon 4x. Pri cvičení pažami sa otočiť hlavou na tú stranu, ktorou rukou práve cvičíš, potom na druhú. Po cca 2-3 týždňoch nenásilného, jemného cvičenia by sa mal Tvoj stav zlepšiť.

klaudinkas

- Môj bývalý priateľ mal podobné problémy a jemu lekárka aj odporučila, aby začal s cvičením, že mu to urobí dobre. On cvičil normálne s trénerom, aby mal aspoň akú takú istotu, že tie cviky bude robiť správne.