Benzodiazepíny

Príspevok v téme: Benzodiazepíny
cryguy

Dobrý večer, mám jednu možno blbú otázku. Niekedy, z času na čas, užijem Xanax, ale iba jeden až dva tabletky za týždeň. Všade čítam, že tento liek sa nesmie užívať dlhodobo ale to asi platí v prípade, keď človek berie aj niekoľko denne. Môžem ich užívať dlhodobo, pri mojom nízkom dávkovaní. Viem, že by bolo lepšie sa toto opýtať doktorky, no neviem kedy s ňou budem a dovtedy to určite zabudnem. Alebo nie je tu niekto, kto toto robí a nemá s tým problém? Ďakujem

Rolko

Ja beriem Neurol 0,5-ku už 18 rokov.Na mesiac mám predpísané 1 balenie,čiže 30 kusov.Ked ma chyťí úzkosť,stres v práci,dám si jednu tabletku,niekedy aj dve.Alebo 0,5-ku rozpolím,a dám si polku ráno,a polku večer.Ale cez víkendy,ked som doma,som v pohode,tak si nedám vôbec ani polku.Mám to tak,že mám si to užívať podľa potreby.Takže niekedy v stresových situáciách dávam viacej,inokedy vôbec.A ťiež poznám ľudí,ktorý berú benzodiazepíny roky.Len sa dávka nesmie prekročiť určitú hranicu,lebo potom človek potrebuje čoraz vyššiu a vyššiu dávku,a to už je problém,hlavňe s odvykaňím.Alkohol nepijem,stres zvládam ťažko,jedinne ma Neurol dokáže udržať,aby som sa nezrúťil.Chodím psychiatrovy previdelne,aj AD-čká beriem,som sledovaný,ale doktor mi na Neurol len toľko povedal,aby som si dával pozor,a bral opatrňe,teda nie do seba hádzať,a potom ostať závislý na tom.Dopomáham proťi úzkosťami aj s voľnopredajnímy liekmy,ako Persen Forte,alebo Anxiolan,Guajacuran,vtedy Neurol neberiem.Xanax mi chceli dať raz,ale som to odmietol,lebo som čítal recenzie,a zľakol som sa,koľko ľudí ostal na tom závislý. Vaša dávka je ok podľa mňa,ak to aj nadalej budeťe brať takto.Ale kedže ja neni som lekár,tak sa poradte aj zo svojím lekárom-psychiatrom.Držím Vám palce.

Rolko

Ja som síce Xanax nikdy neužíval,ale Neurol 1 mg,a 0,5 ky beriem,ked mám stresové obdobie,jarné a jesenné depresie.Ale beriem ich len jeden mesiac,potom nie,kedže sú veľmi návykové.