Priateľ sa na mňa vykašľal, kvôli jeho rodičom a ja som s ním neplánovane otehotnela

Príspevok v téme: Priateľ sa na mňa vykašľal, kvôli jeho rodičom a ja som s ním neplánovane otehotnela
Janka158

Ahojte
Mám taký problém, pred necelým týždňom ma opustil priateľ, s ktorým som chodila 7 mesiacov. Pred zhruba dvoma týždňami som zistila že som tehotná a následne som išla ku gynekològovi a dnes som už v 9.týždni. Viem nemala by som sa stresovať a rozčuľovať, natoľko mi aj môj gynekològ naznačil že je to rizikové tehotenstvo. No ale späť k veci, ja keď som mu oznámila že som v tom, tak bol šťastný, plný radosti a dobre ma na rukách nenosil. No ale už keď povedal, no teda naznačil doma rodičom že to vyzerá tak že bude otcom môjho dieťaťa tak si ma ešte v ten deň zavolal k sebe. Prišla som tam, sadli sme si, on bol celý čas ticho. Ja som si od nich za ten čas čo som tam bola vypočula niekoľko škaredých nadávok na moju stranu. Proste hovorili za neho rodičia, že v žiadnom prípade, že sme len spolu 7 mesiacov, že čo nám preskočilo?! No že sa musíme rozísť. Ešte mi aj povedali, že som sa nachval s niekym iným vyspala a hodila to na ich synáčika. No ja prisaham že ten čas ako sme spolu chodili som spávala len s ním. Potom som si povedala, že dosť odchádzam a som im aj do očí povedala, že moje dieťa nik z ich rodiny neuvidí, za svoje správanie a konanie. Odišla som a zabuchla som dvere. Jeho som všade na čas zablokovala kým nedostane rozum ale vidím to mizivo, keďže jeho rodičia mu stále hovoria čo má robiť a to už 26 ročný muž a aj ja mám 26 rokov. Obaja pracujeme, sám si prerobil dom, ktorý mu darovali nejaký ich známy, máme kde bývať, tak kde je sakra problém? Zatiaľ to viac nechcem riešiť, buď dostane rozum a zastane si ma alebo s ním viac nerátam. No a to mi sľúbil že aj keby že bude šťastný že sa postará. Ja sa len bojím že čo bude za pár mesiacov, keď sa to malé narodí. No že či prizná že je otec alebo zaprie. Poradťe mi čo robiť v tejto situácii? Rozchod tak s tým som sa zmierila už, skôr kvôli tomu malému stvoreniu chcem vedieť čo sa dá urobiť? Neviem či sa ja chcem k nemu vrátiť lebo dosť ma urazili jeho rodičia a proste som z toho v šoku doteraz. Ďakujem za rady a pekný deň!

zimka

osobne by som mu dala šancu. veď on bol rád a za to akých má rodičov tak to nemôže, no mal sa ťa každopádne aspoň zastať

Gilda

Od takých rodičov ako má on sa treba odsťahovať čo najďalej.
Myslia si že sú niečo viac. Keby si povedala ty im to čo oni tebe tak by si videla čo by ti urobili. Neviem akých máš ty rodičov možno im to povedz čo ti povedali.

daniela2

Ahoj Janka, ja nechápem celkom Tvoj problém. Prečo si sa s ním rozišla? Veď tie hrubé slová boli od jeho rodičov a nie od neho!
Mala si vtedy odtiaľ odísť, a jeho si nikde neblokovať, aby mohol prísť za Tebou. On predsa za svojich rodičov nemôže!

Rolko

Ahoj.
Ja ťa veľmi ľutujem. Mi sme dieťa nemohli mať, prišiel rozvod kvôli tomu. Nechápem takých mužov...ak vôbec je už muž, keď má 26r. Ja som našim nikdy nedovolil,aby mi povedali čo mám robiť,a už vôbec nie to,s kým mám spojiť svoj život. Dal by som všetko za to,aby som mohol mať dieťa. On to ešte oľutuje.Hore hlavu, zákony sú na tvojej strane,a ak je on otcom tvojho dieťaťa, nemáš sa čoho báť. Len akurát vyrastie bez otca,ale ani to tak nemusí byť. Si mladá, máš veľkú šancu si nájsť partnera, ktorý si príjme aj tvoje dieťa spolu s tebou.
Veľa šťastia!

Omen

Janka,
ak nechceš prísť o dieťa, potom musíš ostať v kľude a prestať sa trápiť, lebo toto cíti aj tvoje dieťa. Sama uvidíš, ako sa to vyvinie a čo ti život prinesie.

Ak by ste k tebe vrátil, potom môžete ešte PRED pôrodom zájsť na matriku a urobiť Súhlasné vyhlásenie rodičovstva.

Ak by si predsa ostala sama, ani tak sa netráp. Počkáš, kým sa dieťa narodí a podáš na súd Návrh na určenie otcovstva. On môže zapierať koľko chce, súd vykoná dokazovanie aj formou testov DNA a máš to v suchu. Odporúčam obrátiť sa na ADVOKÁTA, ktorý to s tebou preberie, vysvetlí ti jednotlivé kroky a bude ťa na súde v tomto zložitom prípade zastupovať.