Ak chcete zistiť, či niekto iný mal tento problém ako môj priateľ a partner, rád by som vás počul. Dám krátku lekciu histórie o tom, ako sme sa sem dostali. Sme kamaráti dva roky a za ten čas som ho videl ako veselého, sympatického chlapíka s dobrodružným duchom, ktorý si väčšinu času zachováva chladnú hlavu, napriek tomu, že sa s ním manželka momentálne rozvádza a aktívne snažia sa proti nemu obrátiť svoje deti, aby ich získali do výhradnej starostlivosti. Odkedy rok pred rozvodom začal mať vzťahové a iné problémy, navštevuje psychiatra a berie antidepresíva. Stále užíva tieto lieky a je pod prísnym lekárskym dohľadom. Mal krásne puto so svojimi deťmi, ale jeho bývalá manželka to zničila. Váži si svoju rodinu a je schopný sa o svoje deti postarať úplne sám. Trvalo mu dva roky, keď rozvodové konanie začalo získať plnú starostlivosť o deti. Vzhľadom na dojem, že jeho prípad je beznádejný, žiadny právnik nebol ochotný ho prevziať. Teraz, po troch mesiacoch čakania na verdikt súdu, sa zdá, že zo strachu z negatívneho verdiktu upadol do tohto bizarného tranzu. S rodičmi ani s dcérou z prvého manželstva sa nerozprával už vyše dvoch mesiacov. Tiež sa so mnou ani s nikým nechce veľmi rozprávať. Po dlhom dni v kancelárii ide domov a trávi čas čítaním alebo spaním. Nebývame spolu a niekedy mu trvá dva dni, kým odpovie na správu, ktorú mu pošlem, kým sa začnem báť o jeho blaho, pretože tvrdí, že si neuvedomil, že som ho kontaktovala. Keď volám, odpovedá na telefón, ale v jeho hlase je cítiť úzkosť, ktorá dáva jasne najavo, že má problémy s komunikáciou. Údajne sa pravidelne cíti odtrhnutý od tela. Psychiater mu odporučil, aby sa neprekračoval za svoje hranice, že je to prirodzený obranný mechanizmus jeho typu vedomia a že to časom a trpezlivosťou prejde. Čakali sme tak dlho a začínam sa obávať, že sa veci už nikdy nevrátia do normálu. Chcem mu pomôcť, ale neviem, čo mám robiť. Je to ako keby som sa rozprával s inou osobou, keď sme spolu. Z tohto dôvodu sa snažím nájsť človeka, ktorý už podobnú situáciu riešil, aby mi vedel poradiť. Akékoľvek návrhy alebo slová podpory by sme veľmi ocenili. Ak si tým niekto prešiel, povedzte mi, čo mám robiť. Akékoľvek návrhy a slová podpory sú vítané. Potrebujem radu od niekoho, kto si tým prešiel, aby som vedel, čo mám robiť. Povzbudenie a návrhy sú vždy ocenené. stumbleguys2.com
Priateľ sa stiahne do seba a nemá záujem o interakciu s ostatnými.
A svišť ťa balil do fólie...
fuha, nemyslim si, ze ti tu poradi nejake adekvatne riesenie, kedze tvoj priatel je uz pod dohladom lekarov a takisto berie aj antidepresiva.