Kontaktné šošovky

Príspevok v téme: Kontaktné šošovky
ahjajjaj

Ahojte,

po vyšetrení dcérinho zraku v ambulancii jej predpísali a objednali kontaktné šošovky, ktoré si dcéra obľúbila. Uplynulo však vyše mesiaca a potrebovala by nové. Vieme dioptriu, ale nevieme aké zakrivenie má byť. Za týmto účelom sme kontaktovali lekárku, ktorá nám povedala, aby jej urobili zmeranie v očnej optike (je to spoplatnené) a nech si objednáme podľa ich výsledkov, ale oni zodpovednosť za to, že sa jej zapáli oko nenesú. A že výsledky a parametre nám nemôžu prezradiť.
Mám dojem, že na takéto konanie nemajú právo. Ide predsa o údaje mojej dcéry, ku ktorým by som ako matka mala mať prístup.

Čo by ste mi poradili, ako mám postupovať?

ovomaltine

Tak to je blbe no. Pripadne este skusit lekarku, nie sestricku.

tutri, ved ja tiez, ale nesedeli mi, tak som s tym prestala. Ale chcela by som zas, len neviem, kde ist.

daniela2

do kartotéky mi sestrička nedovolila nazrieť a za lekárkou som nebola. Tu v meste iný detský očný lekár nie je, takže v podstate nemám kam s dcérou odísť.
A isteže tu ide o biznis.

tutri

*Ovomaltine*
Keď som si prvýkrát kupovala, tak tiež som kukala čo mi odporučila očná...Ale každé oko je iné a treba si najskôr vyskúšať, čo sedí..

ovomaltine

Ja tomu tvojmu problemu az tak nerozumiem, ale pripada mi to ako biznis tvojej ocnej, kde je dohodnuta s konkretnym predajcom cociek, zrejme za proviziu. Vies vobec co su to za cocky, kto ich vyraba, ake maju vlastnosti? Cenu pises, ze nevies porovnat, co je tiez divne, ved si vsetko vyberame aj podla ceny. Tie recenzie si asi pisala sama....A mala ti dat na vyber rozne cocky, roznych vyrobcov, maju rozne prednosti..Nahliadla si vlastne do karty, ci nie?

james1100

There are a lot of fun, free games available on the internet these days, I usually play flagle because it's great for a lot of people, it feels so much fun when I guess the crossword correctly and get the highest score , are you ready to play?

ahjajjaj

na základe Vášho odkazu na chartu práv pacienta som dnes zašla za sestričkou, že si chcem pozrieť niečo v zdravotnej karte mojej dcéry. Pýtala sa ma o čo ide, a že ona bez lekárky nemá na to právo. Hovorila som jej, že výsledky meraní mám právo vidieť aj ja, a ona na to, že v poriadku, nech sa dohodnem s lekárkou. Potom keď sa dozvedela, že chcem dcére objednať, povedala, že povie pani doktorke, aby nám objednala na pol roka.
Akokoľvek - zaujímavé... iní ľudia si v pohode objednajú sami cez internet, my nemôžeme ani len ceny porovnať...tak či tak, lekárka má vynikajúce referencie, a naozaj je fajn, mnohým ľuďom už pomohla v akútnej situácii, kde zlyhal obvodný detský lekár, a neviem ku komu inému by som miesto nej s dcérou mohla ísť, takže to nechám tak.

jurajho

tomu celkom nerozumiem, ze preco toto lekarka tvrdi. vsak ked raz ma dcera vysetreny zrak a mala uz kontaktne sosovky tak mi pride hlupost, ze by ste mali absolvovat dalsie vysetrenie, len aby vam ich objednali inde.

ovomaltine

Ocna lekarka nema udaje zaznamenane v karte? Pripadajju mi neseriozni jedni aj druhi. Mas pravo nahliadnut do karty a urobit si vypis. /charta prav pacienta/ Inak, viac by som k nim nesla a dala negativnu recenziu na googli aj na lekar.

Scenarista

:D Ide o to, že chcú aby ste šošovky objednávali cez nich, strašia vás nejakým zapálením? Šošovky som nosil roky a nikdy sa mi nič nestalo, zakrivenie tam bude 8.40.

Neviem si predstaviť objednávať šošovky cez očného lekára...