Okluzor

Príspevok v téme: Okluzor
rasto212

Bol som na vyšetrení u očnej lekárky a predpísala mi okuliare do diaľky a tiež nosiť na 1 oku okluzor, čo sa mi zdá úplne divné, nakoľko mám 34 rokov a čo všade čítam, tak, že sa to používa iba u detí, že to v dospelosti nemá žiadny účinok ani význam. Je to normálne? Alebo má niekto skúsenosť s týmto?

ahjajjaj

lekári zistili, že slabnutie zraku v neskoršom veku majú na svedomí ochabnuté očné svaly. Odporúča sa vtedy špeciálna pomôcka, okuliare s clonou a s malými dierami - ako väčšie sito, lebo tým si viac namáhajú oči a vlastne si ich tým pádom aj trénujú. Okluzor má rovnakú funkciu, s tým, že tam je tá opodstatnenosť a pozitívny účinok viac prebádaný. Okluzor sa má nosiť obmedzenú dobu, nie celý deň, aby Ťa nebolela hlava. Radšej kratší čas a častejšie za deň. Neskôr sa toto obdobie môže predlžovať. Do 3 mesiacov pravidelného nosenia by sa mal preukázať pozitívny účinok a to tak, že budeš mať merateľne lepšie výsledky. Daj nám potom vedieť, ako to dopadlo.

rasto212

Omen... Hej, len to precvicovanie spociva akoze len v tom, ze mam zakryte oko? Akoze nie je to zle ale trocha zvlastne na zaciatok, take divne pocity.... Lebo nic ine mi nepovedala, iba ze okluzor na pravom oku.

Omen

Nesmieš oko preťažovať, chce to cvičiť postupne, pomaličky a trpezlivo. Ak sa budeš cítiť v nepohode, prestaň na pár dní a potom sa k tomu vráť. Ak ti precvičovaná metóda nevyhovuje, nájdi si na YT inú, ktorá ti bude vyhovovať. Hľadaj si cvičenia odporúčané Číňanmi, príp. Rusmi.

rasto212

Omen.... Práveže ja som googlil veľa ale všade, že nejaká 3D technológia alebo nejaké cvičenia na oko... Tak preto som ostal zaskočený...ale vraj to oko sa potom viac namáha a tým precvičuje....aj som to vyskúšal a je to hrozné, ani na pismenka v mobile sa neviem dobre trafit....

Omen

Rasťo,
napísall kto, "že to v dospelosti nemá žiadny účinok ani význam"??? : o)
Články, ktoré popierajú horeuvedené si nenašiel? Hľadaj! Je to ale na tebe, či počúvneš radu lekárky a dáš svojmu oku šancu na zlepšenie.

rasto212

Preto sa pýtam, že či to má nejaký význam prelepovať si oko aby sa to druhé namáhalo. Mám medzi nimi rozdiel - 0.75.....