Priateľka ma zle vztahy s vlastnou rodinou

Príspevok v téme: Priateľka ma zle vztahy s vlastnou rodinou
Pavol452

Ahojte všetci. Neviem, či sa niekto stretol s podobnym problémom ale priateľka ma dost zle vztahy s rodinou. Už na začiatku vzťahu som videl, že tak nekomunikuje sama od seba s mamou. Nezavola jej a pod. Videl som, že nieco nie je v poriadku. Jej rodicia sa rozviedli ked bola este mala. Otec jej iba posiela vyzivne a tym to hasne. Problem je, že svoj pristup ku rodinnym vztahom zasahuje aj do nasho vzťahu. Nemá záujem ist k mojim rodičom, vravela mi, ze nema teraz záujem byt kazdy vikend u našich ale pravda je taka, že za tie dva roky čo sme skoro spolu bola u nas iba 4 krát. Vadí jej ked spomeniem, že sa mi pozdava praca vo firme v mojom rodnom meste a aj keby tam byvame, pretoze by sme museli byt kazdy vikend u mojich rodičov lebo by sa to očakavalo. Najskôr mi vravela, ze nema problem prist ked bude nejaka udalosť. Naposledy to medzi nami škriepalo, keď sme mali doma oslavu a nemala zaujem isť a ked som sa s ňou o tom bavil, ze sa vzdy vyhovara, tak z nej vypadlo, ze nenavidi vlastnu rodinu. Mamu, sestru, všetko, že musela vyrastat sama a vsetko sa tocilo okolo sestry, ktora sa po rozchode dost spustila a okolo rozvodu. Vravel som jej, ze musi tieto problémy riešiť ale vraví, že terapeuti sú drahí a najmä nerada o tom rozpráva. Naozaj neviem ako jej pomôcť pretože som jej narovinu povedal, že ja sa rodiny a svojich priatelov kvôli jej nevzdám.

Pavol452

Ďakujem za odpovede.
Betka: Ja som nikde nevravel, ze musime každý vikend byt u mojich rodičov. Ide o to, že svojim pristupom ovplyvňuje aj moju a hlavne našu možnu buducnost. Ja mam v svojom rodnom meste rodinu a priateľov a tak mi pride v poriadku vidiet sa osobne aspon raz, dva krat za mesiac. A samozrejme aj na sviatky a udalosti. Fyzicke tyranie doma nebolo ale chybala tam podla mna pozornosť zo strany mamy.

Suhlasim s nazorom, že ona by mala riešiť svoje problemy sama pretoze to chce a nie kvoli mne alebo pretoze to pride spravne mne. Ju samu trapi, ze je to u nej doma take ake je ale vraj u nich doma komunikacia nic nevyrieši a nevie ako to riesit tak to ignoruje.

Omen

Pavol,
súhlasím s tebou, je to jej problém a riešiť by si ho mala ona. Je nezrelá, má pošramotenú psychiku. Zožiera ju NENÁVISŤ, ktorú si ako bremeno nesie so sebou a prenáša ju aj do vášho vzťahu.
Najhoršie na veci je, že to nevidí, nie je si to ochotná priznať a vôbec nič s tým robiť. Nedá sa pomôcť človeku, ktorý pomoc odmieta...
Nevidím to na pokračovanie vzťahu. Buď rád, že nie ste manželia. A ty sa nevzdávaj ani rodiny, ani priateľov. Ty NIE si jej terapeut, ty máš byť jej rovnocenný partner!

pupavka18

To,že ona nechce, musíš rešpektovať, možno.sa to zlomí samé po čase, ale asi budete si musieť dohodnúť pravidlá, keďže ty chceš chodiť často k rodičom
Ste zrejme zvyknutí ako rodina spolu tráviť čas, riešiť problémy spoločne, rozprávať, grilovať ..

No aj sami vy dvaja cez víkend.. výlet spoločný, proste vedieť jej predstavu o víkende, voľnom čase, tiež to rešpektovať

Toto môže byť v budúcnosti problém pre vás, ale treba si všímať, či je ona spoločenská, či skôr introvert
Ak introvert, či až priveľmi sa nestráni spoločnosti, keďže uz si naznačil, že prípadná depka
úprimný rozhovor vás dvoch pomôže, pozvi na večeru, iné prostredie, biele víno rozviaže jazyk, ale jasne tak, aby to ,,nebol výsluch"

si mladý, teda aj rodičia, aj obed by ste spolu pripravili, pritom sa rozprávali, veď fajn by to mohlo byť, rozhovory, rozhovory...

Betka132

A preco bola u tvojich rodicov 4x za dva roky. Mozno to tam neprebehlo podla jej predstav, mozno si ju nevsimali alebo jej dali pocitit, ze nie je pre nich dost dobra. Alebo bola pre nich vzduch. Spytal si sa jej niekedy ako sa citi? Kazdy vikend byt u rodicov lebo sa to ocakava. Moje nervy. Ja byt v jej kozi, kopla by som ta do zadku a hladala si samostatneho a zreleho muza.

Betka132

To nemyslis vazne ze ti pride normalne ako zadany chlap travit kazdy vikend u tvojej rodiny. A ona ma pravdu, preco by tam mala tak casto chodit. Ja by som tiez nechodila a z chlapa jak ty by som nadsena nebola. Ziadne vylety cez vikendy, ziaden zivot, len tvoja rodina. Z toho by sa jeden zckokol. Nepochopil si, ze si dospely muz, mas nejaky vztah a tvoja partnerka by pre teba mala byt prioritou, nie tvoja rodina. To neznamena, ze sa jej mas uplne vzdat, ale primerane. Ty si zase nejaky mamickin maznacik. Tu teraz nejde o jej rodinu, ona to ma ako ma, nepoznas detaily, nevies ake mala detstvo. Mozno ju tyrali a nemozes ju nutit navstevovat jej rodinu. Ale ani tvoju.

daniela2

Kým to je priateľka a nie manželka, tak sa to dá tolerovať. Ale bolo by dobré vedieť, čo zvykne robiť, kým si Ty u Vašich? A zvykneš navštevovať iba rodičov, či aj súrodencov, starých rodičov? Čo keby si ju tam vzal, keď sa robí niečo zaujímavého? Napr. niečo v záhrade a pod., pričom by mohla pomáhať?
Ja som mala najneradšej u svokrovcov to, že som sa príšerne nudila. Teraz, keď tam idem, si nesiem všetko možné, čo treba prišiť alebo pozlátať, a tam to v pokoji porobím, pričom sa aj rozprávam so svokrou. Pomáham aj keď treba robiť niečo v záhrade.

Pavol452

Ano. Rozumiem, ze nie kazdeho by bavilo chodiť stale ku svokrovcom. No môj názor je, že 4 krat prisť za dva roky je málo. Ono to možno vyzerá, že na nu tlačím ale je mi hlupe si hladat vyhohorku, preco teraz a pod. nepríde. Nechcem dojst do bodu kde ja budem chodit k rodicom na vikend pozriet mozno kazdy druhy alebo treti a vikend a ona bude sama ostavat v domacnosti. A čo take sviatky? Ako ja sa vezmem na vianoce pozriet niektoré dni domov a ona bude sama. Mam strach aby časom nemávala úzkosti alebo depresie.

tanickam14

Tak s nou pravdepodobne nepohnes, ked ma takyto nazor. Neviem, ale mne osobne by toto na tvojom mieste dost prekazalo. Mala by sa odosobnit, ked ona nema dobre vztahy so svojou rodinou, nemala by to prenasat aj na tvoju rodinu.

Mercury

Tak keď ma na to dôvod tak a nechce tak ju nechaj tak a choď sám k rodine .Tak proste je taka a chce byť asi cez víkend doma alebo čo a mať kľud a nie stále behať po svokrovcoch. Úplne ju chápem ,mňa by to tiež nebavilo

Pavol452

Ahojte všetci. Neviem, či sa niekto stretol s podobnym problémom ale priateľka ma dost zle vztahy s rodinou. Už na začiatku vzťahu som videl, že tak nekomunikuje sama od seba s mamou. Nezavola jej a pod. Videl som, že nieco nie je v poriadku. Jej rodicia sa rozviedli ked bola este mala. Otec jej iba posiela vyzivne a tym to hasne. Problem je, že svoj pristup ku rodinnym vztahom zasahuje aj do nasho vzťahu. Nemá záujem ist k mojim rodičom, vravela mi, ze nema teraz záujem byt kazdy vikend u našich ale pravda je taka, že za tie dva roky čo sme skoro spolu bola u nas iba 4 krát. Vadí jej ked spomeniem, že sa mi pozdava praca vo firme v mojom rodnom meste a aj keby tam byvame, pretoze by sme museli byt kazdy vikend u mojich rodičov lebo by sa to očakavalo. Najskôr mi vravela, ze nema problem prist ked bude nejaka udalosť. Naposledy to medzi nami škriepalo, keď sme mali doma oslavu a nemala zaujem isť a ked som sa s ňou o tom bavil, ze sa vzdy vyhovara, tak z nej vypadlo, ze nenavidi vlastnu rodinu. Mamu, sestru, všetko, že musela vyrastat sama a vsetko sa tocilo okolo sestry, ktora sa po rozchode dost spustila a okolo rozvodu. Vravel som jej, ze musi tieto problémy riešiť ale vraví, že terapeuti sú drahí a najmä nerada o tom rozpráva. Naozaj neviem ako jej pomôcť pretože som jej narovinu povedal, že ja sa rodiny a svojich priatelov kvôli nej nevzdám.