Eeg vysledky , rozumie sa niekto tomu ?

Omen

Nemáš sa prečo strachovať. Záver z tohto vyšetrenia je, že graf je síce hraničný, prerušovaný poruchou pravidelnej činnosti s početnými rušeniami, ale bez špecifických detailných zložiek.
Viac ti o tom povie tvoja neurologička. Povedala si jej a lekárovi na EEG, že berieš betablokátor?

Ella-6

Ahoj na eeg ma poslala neurologicka kvoli silnym bolestiam hlavy a zavratom . Bola som na eeg pred rpol rokom nieco nasli ale ze musim prist este jeden x ....egilok uzivam dlhodobo ale uz len 25mg a z toho len stvrtinku cize uplne minimalisticku davku a to uz asi 3 mesiace . Ano egilok som uzila rano pred vysetrenim , nikto nepovedal ze nesmiem . Dakujem ..poslala som vysledky z eeg aj kamoske dr na kardiu a povedala ze eeg nema nic spolocne so srdcom

Omen

@ EEG je NEUROLOGICKÁ vyšetrovacia metóda, sleduje aktivitu MOZGU a odhaľuje PORUCHY centrálnej nervovej sústavy, na základe ktorých lekár určuje tú-ktorú diagnózu.

@ Ella, na toto vyšetrenie ťa poslala kardiologička? Ak áno, prečo? Žeby preto, lebo si sa jej sťažovala na vedľajšie účinky Egiloku? Užila si ten betablokátor pred EEG alebo si ho vynechala? Ak pravdivo zodpovieš všetky otázky, dám ti vedieť, čo ti zistli.

ovomaltine

aha, vies co, pri eeg to je zas nieco ine, takze si nevsimaj, co som napisala. naslo mi anglicky clanok aj k tomu tvojmu, nejaka studia, ale nic take zaujimave, a neviem, ci presne k tvojmu. mozem ti sem dat preklad z googlu, ked chces.

Ella-6

No praveze ja som kontrolovana na kardiu a tam mam vsetko uplne v poriadku aj ked uzivam lieky na tep ale to len z egiloku 25ky stvrtinku cize nic podstate .. ...ale nechapem co Ma EEG so srdcom ze ako by zistili ako mi busi srdce ked EEG sa robi na hoave na meranie aktivity v mozgu ... nemysleli dysrytmiu nejaku v moozgu v hlave ?? Posielala som to nakonec aj na kardiologiu a napisala mi dr ze eeg nema nic spolocne so srdcom ze nevie sa mi k tomu vyjadrit . Ale inak mavam tocenia hlavy aj dychavicnost a bolesti hrude , preto mam za sebou echo holter tyzdenny aj ekg a neviem co vsetko na kardiu kde bolo vsetko dobre

ovomaltine

Nerozumiem sa tomu, len pozeram

Aké sú príznaky dysrytmie?

Dyrytmia môže byť „tichá“ a nespôsobuje žiadne príznaky. Váš poskytovateľ zdravotnej starostlivosti môže zistiť nepravidelný srdcový tep počas vyšetrenia meraním pulzu, počúvaním srdca alebo vykonaním diagnostických testov. Ak sa objavia príznaky, môžu zahŕňať:

Búšenie srdca: Pocit vynechávania srdcového tepu, trepotania, „šľapiek“ alebo „utekania srdca“.
Búšenie v hrudi.
Závrat alebo pocit točenia hlavy.
Dýchavičnosť.
Nepohodlie v hrudníku.
Slabosť alebo únava (pocit veľkej únavy).

intemritentne - asi prerušovaný

Neprekonala si covid alebo ockovanie alebo tak nieco?