rozvod

skrent

ahoj vsetky a dikez za radu. omen ty mudra pani doktor napisat viac colepsi pravnik advokat. uz som rozhodol rozvod dikez

45sara45

najdolezitesie je si nast poriadneho pravnika a ten uz ti povie vsetko potrebne, co budes musiet k podaniu ziadosti o rozvod dolozit

pupavka18

Cudzinec? Ale aj tak, ak niekto niečo podá na súd, vždy ho súd usmerní písomne, že aké doklady treba ešte doložiť, môže podat na ktorýkoľvek súd, ten to odstúpi na príslušný súd, každého upovedomí, že kde.
Na podateľni súdu mu povedia presne aké doklady treba, návrh na rozvod je na nete.

Majetok vyrovnanie sa rieši osobitne, vtedy treba zvážiť právnika, resp.sa poradiť, ak nie sú dohodnutí, rozvod osobitne, v rozvode sa riešia aj deti, aj styk s deťmi, deti bude zastupovať opatrovník z Úradu. Preto je najlepšie, keď sú rozhodnutí, že chcú rozvod obaja.

Predsa dnes sa už rozvádza na úrovni po dohode.

Omen

Skrent,
prečítala som "rady", ktoré ti tu poskytli a musím skonštatovať, že ani jedna NIE je správna.
"Právnik" ti NEporadí a "žiadosť o rozvod" sa NEpodáva!

Si cudzinec a od toho všetko odvíja. Neposkytol si žiadne informácie o aký "rozvod" by sa malo jednať, tiež kde a s akou štátnou príslušníčkou si manželstvo uzavrel a iné dôležité skutočnosti. Je vôbec otázne, či rozvod bude prebiehať na našom území a ak áno, potom na ktorom okresnom súde budeš podávať NÁVRH na rozvod manželstva!!!

Z horeuvedených dôvodov ti odporúčam vybrať si ADVOKÁTA zo zoznamu advokátov Slovenskej advokátskej komory, ktorý ovláda tvoju reč, získa od teba všetky relevantné informácie, oboznámi ťa so situáciou, vyhotoví Návrh na rozvod, zašle na vecne a miestne príslušný súd, bude ťa v tomto konaní zastupovať a tiež ťa môže zastupovať pri delení majetku (BSM). Len on má na túto prácu licenciu!

mihalik12

tak ono záleží asi aj od toho, že či to bude rozvod v dobrom alebo v zlom. ak sa viete dohodnúť, tak je to rýchly proces.

pupavka18

Najlepšie,keď súhlasia obe strany, vtedy rozvod za 15 minút...

Ak nie sú deti a súhlasíte s rozvodom, že neprekonateľné rozdielne názory... Podáš, zaplatíš kolok, počkáte na termín, doplníte, čo ešte budú žiadať zo súdu a hotovo, dáte kávu a idete každý iným smerom