Neviem si zvyknúť na strojček a deptá ma to

Príspevok v téme: Neviem si zvyknúť na strojček a deptá ma to
morningcoffe

Ahojte, nevedela som, či sa môj problém tematicky hodí práve do tejto skupiny, ale zároveň som nenašla príslušnú kategóriu. Kedže ma to trápi hlavne mentálne, rozhodla som sa napísať sem. Pred pár dňami mi nasadzovali fixný strojček. Mám už 30, dlho som si na neho šetrila a tešila sa, ale moja mama ma trochu vysmievala, že budem špata a kto už ma bude chcieť a dosť ma to demotivovalo. Napokon aj pod vplyvom jej rečí som si dala keramické zámky (menej viditeľné) a priplatila som za nich pár stoviek. Napokon, až keď mi ich nalepili, som na nete čítala, že sú väčšie a ja s nimi veľmi neviem zatvoriť hornú peru, celkovo mám menšie ústa než bežní ľudia. Veľmi mi to tiež vadí pri rozprávaní, buď sa mi pera zasekne ešte hore nad zámkami alebo ju nasilu sťahujem dole a neviem čo s tým :( Je to 3. deň a chytila ma depka, panika a hnev na mamu zároveň že svojimi rečami ovplyvnila moje rozhodnutie že som si nenechala tie pôvodné lacnejšie kovové ako som chcela. Deptá ma predstava, že to budem mať ešte 2 roky, keď sa mi zdá že s tým neviem hovoriť a stále to tam cítim a neviem si predstaviť ako si na to môžem zvyknúť.
Bojím sa ,že to nedám. Napadli ma myšlienky typu ísť si to dať dole ale prídem o dosť veľa peňazí. Mali ste s tým niekto takéto problémy, že ste to proste nezvládli so strojčekom alebo ste si príp. aj počas nosenia dali vymeniť typ zámkov? Ani neviem či sa to dá, len ma napadlo, že pri tých kovových, kedže sú menšie, možno by som nemala tak veľký problém so zatváraním pery.
Prepáčte že to tu takto píšem, ale reálne ma z toho od piatku drží depka, jednak preto, že som vlastne urobila pod vplyvom mamy rozhodnutie, čo som nechcela a jednak mám stres, že si proste na ten strojček nebudem vedieť zvyknúť. Nevadí mi bolesť ani čistenie, ale to, že spredu neviem hýbať perou (ako keby sa mi tam zasekávala) + vizuálne sa hanbím ako mám tú peru vydutú keď pozerám v zrkadle.
Prešli ste si niekto niečím podobným? Existuje na to riešenie? Alebo naozaj sa môže stať zázrak a telo si na to zvykne aj keď teraz sa mi to zdá neriešiteľné?
Vopred vďaka za všetky odpovede

tanickam14

som si ista, ze si zvyknes. mam kamaratku, ktora ma po 30tke a v pohode si zvykla :) chce to len cas, ako to vlastne plati uplne pri vsetkom, neboj. a strojcek vobec nie je nieco, za co sa treba hanbit, tiez si myslim, ze to vyzera fajn :)

Ernest-ernie

Strojček je hot, aj vyduté pery sú hot :D, aspoň si ich nemusíš dávať napichať :D

A áno, ľudské telo si zvykne na všetko, napríklad ľudia čo majú spravené komplet umelé zuby, tak to stále aj po XX rokoch cítia, ale sú na to zvyknutí.