Práca po gymnáziu

Príspevok v téme: Práca po gymnáziu
sentess

Chcela by som sa podeliť s vecou, ktorá ma veľmi trápi.

Študovala som na gymnáziu a po ňom som šla na vysokú školu. Nemohla som ju žiaľ dokončiť, v momentálnom štádiu je neuplatniteľná a neviem ju dokončiť externe, iba ak by som šla niekde inde externe. Lenže tu je problém.. ochorel mi jediný rodič, musím sa o ňho postarať. A ja neviem ako. Nemám šajnu, čo sa dá ísť robiť s gymnáziom (aby som si externe dorobila vš) a zároveň aby som s tým uživila seba a chorého rodiča. Nemám šajnu, ako v tejto situácii vyžiť dosť na to, aby som sa z nej vôbec vedela posunúť. Rodič dostáva nejaké peniaze, ale nestačí to ani na zaplatenie účtov, nieto aby sme ešte obaja zvládali stravu atď. Chcem ísť niekde robiť, ale neviem si nájsť prácu.

Celú zš aj sš som sa učila dobre, viem plynule 3 cudzie jazyky, ale nemám na to papiere a neviem, ako to teraz spackať, ani či ma niekde vezmú len tak s papierom bez vš, ani či dám skúšky, ani ako ich zaplatím, proste nič. Brala by som už naozaj hocičo, ale nemám ani nápady, vôbec som nepozerala, čo existuje, verila som, že budem robiť v odbore.

Čo by ste robili na mojom mieste? Najhoršie je, že som nikde nepracovala, plne som sa venovala vš (bola som na ťažkom zdravotníckom odbore) a naozaj som nevedela brigádovať, iba počas sš som mala také, že brigádu za 3 dačo na hodinu (a už ani tam neviem ísť, už to miesto asi ani neexistuje).
Strašne sa bojím. Rodina mi nemá aká pomôcť.

pupavka18

Na úrade práce ako nezamestnaná si už bola?
Hej, veľmi ťažká situácia pre mladého človeka,

Rodič zrejme inv.dôchodok? Opatrovanie potom by mohlo byť,ak má inv.dochodok a situácia tak, že sa musíš aj ty postarať

Ak je rodič schopný byť sám,tak aspoň brigádu zatiaľ, dokladať tovar na záchranu dočasnej situácie,

Medzitým tie jazyky využiť, a to dorobiť si v jazyovej škole štátnicu, nájdeš na nete všetko, by si mala doklad, a s dokladom viac otvorených dverí do nejakej firmy, kde to potrebujú,

Ak ste obidvaja v nepriaznivej situácii finančnej, treba žiadať príspevok na bývanie, Upsv a rodiny.

Ak by si si našla prácu, k rodičovi ak má inv.dochodok, je možné vybaviť asistenciu, ktorú platí štát, napr.na čas, kedy ty budeš na brigáde 4 hodiny, alebo celý deň,

Ak nájdeš prácu na 8 hodín, asistent bude pri rodičovi, tiež aj cez víkend môžeš mať ešte k práci 4 hod.brigádu, dočasne aspoň

ahjajjaj

Postarať sa o chorého člena rodiny je v závislosti od choroby aj finančne ohodnotené, teda aj za to by si mala dostávať peniaze.
S gymnáziom môžeš ísť hocikam robiť. Jazyky Ťa firma vyskúša, či Ti idú, nepotrebuješ k tomu žiadny papier. Word a Excel iste ovládaš, na gympli ste sa to učili. Takže nejaká administratívna pracovníčka. Prípadne si len tak privyrábať, vyučovať doma tie tri jazyky a pod. Ak nemáš problém s fyzickou prácou, aj pri páse sa dá dosť slušne zarobiť.

sentess

Ešte najhoršie je, že my tých peňazí mám pocit, že potrebujeme strašne veľa, minuli sme cca. 300 eur na lieky a to ešte nie sú vyšetrenia za nami a veľmi pravdepodobne hrozí operácia. Ja proste úplne bláznim. By som aj potrebovala psychológa, ani to si neviem zaplatiť.