Prekročenie štandardnej dĺžky štúdia na VŠ

Príspevok v téme: Prekročenie štandardnej dĺžky štúdia na VŠ
Julja

Ahojte. Dnes mi prišla zo školy do systému AIs správa, že musím uhradiť poplatok za nadštandardnú dĺžku štúdia (664€ za oba semestre). Ale vôbec nerozumiem tomu prečo.
Po strednej škole som študovala jeden semester, ale ukončila som štúdium a od ďalšieho roku som nastúpila na druhú výšku. Momentálne idem do tretieho ročníka BC (študujem interne). Myslela som si, že do 25 rokov budem študovať zadarmo. Takže ma to dosť prekvapilo a nemôžem nikde nájsť tak "polopatisticky" vysvetlené, prečo som prekročila nadštandardnú dĺžku štúdia.
Ak by sa tu, prosím, našiel niekto, kto by to vedel tak "sedliacky" vysvetliť, bola by som veľmi vďačná.

Smolkoo

Nechapem, ako dnes mozu takito ludia studovat na VS. Nesplnas zakladny atribut studenta VS - vediet sa dopracovat svojpomocne k relevantnym informaciam.

Bc studium ti 3 roky hradi stat. Ty pises, ze si bola na inej skole a nasledne nastupila na tuto, kde aktualne studujes. Tym padom tento rok tvojho studia je uz stvrty na Bc. a ten si hradis uz sama. Nikoho nezaujima, ze si menila odbor, ci si studovala jeden semester na Bc. alebo cele 3 roky a teraz si robis dalsieho Bc., proste prekrocis standardnu dlzku studia, ktoru ti hradi stat a automaticky si platis. Tak isto 2 roky na Mgr./Ing. ti hradi stat, ak by si predlzovala/zmenila skolu/atd.., kazdy dalsi rok navyse (treti, stvrty, …) si platis zo svojho.