HPV a vztah

Príspevok v téme: HPV a vztah
Lucc a

Ahojte, idem si sem po radu, vyrozpravat sa, nadej alebo vase skusenosti. Ani vlastne sama neviem, ale je to vec, ktora ma dlhsie trapi.

Mam celkom obavu co ja a moje buduce partnerske vztahy. Alebo idealne uz len jeden.

Mam 27 a mam za sebou par dlhodobych, kratkodobych vztahov. Trapi ma vsak otazka HPV. Este par rokov do zadu sa mi pri jednom partnerovi objavili v intimnej oblasti vyrastky - bradavice. Vtedy mi moj gynekolog povedal, ze to nie su genitalne bradavice a absolutne nic nespomenul o HPV alebo ockovani na HPV. Takze som isla len na kozne, kde mi to odstranili a v podstate som to vobec neriesila. Od vtedy som s tym nemala ziadny problem, nic sa neobjavilo.

Avsak, mojmu poslednemu partnerovi, sa po nejakej dobe objavili tieto vyrastky v intimnej oblasti. On predo mnou nikoho nemal. Zacali sme to teda riesit, bola som u gyn, ktory nebol velmi ochotny nieco zistovat, spravil len klasicke testy, ktore sa robia vzdy. A tak som zmenila gyn, dala som si spravit doslednejsie testy na HPV - tie co mozu sposobit rakovinu krcka maternice, aj tie co sposobuju genitalne bradavice. Vysledky boli negativne. Samozrejme viem, ze to neznamena ze HPV nemam, mozem ho mat, len sa momentalne neprejavuje. Planujem sa na HPV dat ockovat.

Moje obavy sa tykaju buducnosti. Nemam teraz partnera, ale obavam sa, ako nieco takeho komunikovat. A ci vobec nie je sebecke, hladat si vztah, ked je pravdepodobne, ze to dalej prenesiem. Jedine ze by to bol ockovany clovek. Mam z toho dost stres, stale sa sledujem, ci sa tam dole nieco neobjavi.

Mate tu niekto podobnu story? Pripadne uplne inu, nazor cokolvek?

Lucc a

S tym, ze potrebujeme gerojov, co sukali s polkou mesta nesuhlasim :D aspon ja nie. Nemala som nejake jednorazovky s niekym, koho vidim prvy krat. Tu infekciu moze mat aj clovek, ktory mal len jedneho partnera, ktory mal mozno predtym niekoho. Co ma mrzi je, ze o tom ked som bola mladsia nebolo tolko info, napr aj o tom ockovani, a ze hlavne moj gyn. na to vobec nezareagoval. A dik za tvoj nazor.

OdpadskaKrajina

No veď ich môžeš zažalovať, čo ti v tom bráni :D práve preto sa nemáte štítiť panicov ale práve naopak, len s nimi ísť do prvého vzťahu, panic vás nenakazí žiadnou pliagou :) ale tak vy potrebujete gerojov, čo šukali s polkou mesta... Ináč btw ako sa vysporiadať s tvojou situáciou? Dolieč sa a ser na partnerstvá, radšej celý život bez vzťahu, než mať peklo zo života. .. Pozri sa pár tém pod tvojou témou je ženská, čo má na krku psychopata... A takých je veľa, hlavne medzi študovanými. Jej vlákno: forum.zdravie.sk

Lucc a

OdpadskaKrajina jasne, tak isto ja mozem nahlasit mojich byv. partnerov, ze ma jeden z nich nakazil. Btw, HPV je mnohokrat bezpriznakove a clovek ho moze mat a sirit a ani o tom nevie. Aj pri pohlavnom styku s kondomom. Rozne typy toho virusu ma tak 80% populacie. Len na moju obranu. Skor ma zaujima, ako to maju ostatni, ake maju skusenosti a ako sa s tym vysporiadavaju.

OdpadskaKrajina

Tak vám treba keď trtošíte s xy partnermi. Máte mať jedného max dvoch partnerov na celý život.
Inak za šírenie nákazlivej ľudskej choroby, ktorou je aj HPV môžeš ísť na 4 - 10 rokov do basy na tvrdo, neviem či o tom vieš :)) takže nemáš právo mať sex pokým nie si úplne vyliečená a bezinfekčná. A byť ja tým bývalým tak sa súdim s tebou.

Lucc a

To sme ukoncili, ale z ineho dovodu. Toto sme spolu riesili aj pocas vztahu a aj teraz po tom ako sme sa rozisli. On o tom vsetkom vie. A berie to tak ako to je. Neviem, ake ma plany ohladom vztahov.