Z vlastnej vzdialenejšej rodiny som zažila taký prípad. Žena sa s mužom rozviedla, keď bola na materskej. On pracoval a dobre zarábal, ale všetko bral na hypotéku a ani z platu už sotva dačo dostal, ako sa tam zadlžil. Ona chodila párkrát týždenne vypomáhať upratovať v domácnostiach. Aj tie peniaze minul.
Manželstvo je aj o spoločnom rozumnom finančnom hospodárení. Nedá sa rozumne hospodáriť tam, kde je jedna strana nezodpovedná.
Či s ním ísť do vzťahu alebo nie, záleží na tom, aké máš od vzťahu očakávania.
Sú to muži žijúci zo dňa na deň... Nemyslia na zajtrajšok. Len užívať si tu a teraz - rýchle jedlo, rýchle auto, rýchle vzťahy, rýchle prachy, pôžičky, párty, drahé handry... Finančne negramotní, ale in! A je úplne jedno, aké majú zamestnanie a koľko zarábajú.
Neodporúčam ti "ísť do vzťahu" s takýmto mužom, odporúčam ti zaradiť spiatočku!
Ak uz tyzden pred vyplatou nema peniaze, nieco musi zmenit, aby mal peniaze na cely mesiac a nieco si aj odlozil. Bud by mal zrevidovat svoje vydavky, ci naozaj musi vsetko minut, alebo by si mal najst inu pracu, pretoze zrejme dostava tak malo, ze sa z toho normalne vyzit neda. Ty vies najlepsie dovody, my nie. V zavislosti od jeho postoju to ma alebo nema s nim vyznam.
Nie každý muž je manažer či riaditeľ firmy, že ma desaťtisícové statisocove či milionové úspory. Niekto je rád, že zo svojho platu pokryje rôzné poplatky a zároveň neuhynie od hladu. Ale to samozrejme určitý druh, ktorý je naučený prísť rovno k hotovému, bez akéhokoľvek úsilia, pochopiť nedokáže.
Vztah s takym muzom nema buducnost. Hospodarit sa nenauci len tak. A nepomoze ani to, ze ty vies hospodarit. Ved ak by ste sa zobrali, tak bude neskor minat peniaze zo spolocneho rozpoctu. Nestracaj s nim cas a najdi si niekoho zodpovedneho