Agresia

Príspevok v téme: Agresia
xennia

Dobrý večer,

nemám sa komu zdôveriť. Hanbím sa za moje správanie.

Mám dobrého muža. Viem, že má má veľmi rád a urobil by pre mňa čokoľvek. Chová sa ku mne pekne.

Problém nastáva, keď si vypije. Keď ide s kolegami, tak sa spacká pod obraz boží a vo mne sa bijú emócie. Bojím sa o neho a on sa často zasa boji ísť domov, tak sa túla v okolí domu, aby vytriezvel alebo len niekde sedí a čaká.

Dnes keď prišiel, som ho prefackala a sácala, bola som agresívna, povedala som mu, že ho neznášam..

Moc sa za to hanbím, je to človek ktorého mám najradšej a nechcem mu ubližovat. Mám strach, že mu môžem nejak oblizit, mohla som ho tak sotit, že mohol padnúť a niečo sa mu stat.

Nerozumiem mojej agresii, keď je opitý. Prečo ju mám.
Ma niekto skúsenosť?

technicaltreat

It's great that you're conscious of your actions and want to understand them, but you need to address it once and for all so that the scenario doesn't repeat itself, become worse,...fireboyand-watergirl.io

Omen

Xénnia,
je dobré, že si uvedomuješ svoje konanie a chceš tomu porozumieť, ale je potrebné to raz a navždy vyriešiť, aby sa situácia neopakovala, aby sa nezhoršila, aby...

Agresivitu máme v sebe VŠETCI, je totiž v nás geneticky zakódovaná. ZDRAVÁ je dôležitá pre naše prežitie a potom je tu NEZDRAVÁ, kde si svojím neverbálnym konaním pootvorila dvere.

Nastala kritická situácia, bola si pod silným tlakom, prežívala vnútorný konflikt a potrebovala si vypustiť "paru", inak by si sa mohla zrútiť. Konala si v afekte a ten spustil nahromadený HNEV a ZLOSŤ. A tiež STRACH. Strach o muža, o jeho zdravie, život, o váš vzťah...
Strach je pre náš život tiež dôležitý, pokiaľ ho dokážeme chápať a udržať v medziach normy. Ale nesmieme sa ním nechať ovládať, sme to my, kto má mať nad ním moc.

Vychádzajúc z tvojich úprimných slov ti/ vám odporúčam vyhliadnuť vhodnú chvíľu a úprimne a na rovinu sa o celej situácii porozprávať. Porozprávať sa o citoch, pocitoch, strachu, riskovaniu, ľútosti, alkohole, kompromise, riešení, náprave, dohode... A o konečnom stanovisku k otázke alkoholu u tvojho partnera, kým je ešte čas. Kým vám nezničí váš vzťah, vaše duševné aj fyzické zdravie.

BlueberryNNN

Fiha.... aj ja sa o toho mojho bojim, ked si da viac nez treba, a tiez sa mi to nepaci (nastastie sa to deje veeeeelmi zriedkavo), ale v zivote som nepocitovala v suvislosti s tymto agresiu. Prefackat partnera je extrem a rozhodne cez ciaru. Podla mna vyhladaj psychologa namiesto pytania sa na fore. Pride mi to, ze mas hranice toho, co je akceptovatelne, velmi posunute nespravnym smerom. Nehovorim o piti tvojho partnera, ale o tvojom zaobchadzani s nim. Nepises, ze by bol alkoholik. Ani ze by sa zle k tebe spraval, ked si vypije. Tak podla mna mas sama so sebou velky problem. Ja si to neviem ani predstavit vo vztahu. Je to velmi zle. Necakaj a vyhladaj psychologa.

ahjajjaj

Agresia voči nemu je z Tvojej strany prejav bezmocnosti zmeniť niečo. Viem, že Ti na priateľovi záleží, ale on si môže predsa vybrať: buď liečenie, alebo rozchod. Ak chceš priateľovi a tým pádom aj sebe naozaj pomôcť, musíš dokázať byť k nemu tvrdá a nekompromisná.

xennia

Rozmýšľala som, či to nemôže byť spojené s mojím detstvom, moji rodičia sa neopijali. Alebo či sa mne niečo v minulosti stalo, že mám takú averziu voči opitému manželovi. Lebo ja sa ho bojím, keď viem že príde opitý. On mi nikdy neublížil. Tak v čom tkvie ten strach. Vnútorne sa vo mne bije aj to, že si ničí zdravie, telo, záleží mi na ňom. A tiež možno taký ten strach, aby neprepadol raz alkoholu.

Prosím ak niekto má skúsenosť so psychológiou a vedel by mi napísať a postrčiť má, aby som vedela pochopiť seba a moje správanie.