Zrada

Príspevok v téme: Zrada
Cojaviem1

Pekny vecer, ako by ste sa zachovali, kebyze zistite, ze niekto, komu plne doverujete, preposiela vase sukromne spravy inym osobam? Ide hlavne o spravy s prilis osobnym a chulostivym obsahom. Ich zverejnenie by vam mohlo narusit osobny aj pracovny zivot. Trva to roky a az teraz to prasklo. Netusim ako sa zachovat. Sklamanie je to obrovske a sok detto. Mate skusenost alebo radu?

minachan

I guess that person is a girl? If so, that's normal. Because girls tend to share with their best friends. And if that person is a man, then I don't think he's worth trusting. cookie clicker

daniela2

myslím, že povedať zoči-voči a čakať, ako na to zareaguje. Určite by som nehovorila niekomu dôverné informácie, kto ich už raz podal ďalej.
No, každý sme nejaký, časom sa človek mení, a možno, kto teraz takto robí, už v budúcnosti tak robiť nebude, lebo si to uvedomí.
Nedá sa vedieť vopred. Preto by som navrhla to s ním priamo riešiť, priamo povedať, že Ťa to zranilo.

daniela2

treba zvažovať, čo všetko to naruší. Podľa mňa napíš o tom viac a budeme Ti vedieť iste viac poradiť.
Existuje také niečo ako zatĺkať, zatĺkať a zatĺkať. Myslím doma. A práca? Tam na žiadne otázky neopakovať. Proste ako s novinármi. "Nemám k tomu čo povedať." - a to je všetko. No, dá sa nájsť aj iná. A dotyčná osoba bude mať aký osobný zisk z toho, že tie informácie nevyzradí? Vydiera Ťa?

Kamka2

Tak v prvom rade asi prestať dôverovať a vysporiadať sa psychicky s tým, že človek ktorému sme takto zverili svoje súkromie a o ktorom sme si mysleli že je priateľ vlastne nikdy neexistoval, bola to len ilúzia alebo falošná predstava...potom ďalej riešiť následky (ak sme sa chovali čestne, snáď by to nemalo nikomu tvrdo ublížiť). Z tohoto vyplýva ponaučenie, že vždy sa máme správať čestne a poctivo, tak, aby sme mohli pri prípadnej takejto situácii ísť ďalej s hlavou hore, s vedomím že sme neurobili nič zlé a preto sa nemusíme hanbiť, ani nič zatajovať...

Asi to psychologické vysporiadanie s realitou je podľa mňa najťažšie, lebo zrada bolí...