Dlhodobo zvýšená teplota, bolesť svalov a kĺbov

Príspevok v téme: Dlhodobo zvýšená teplota, bolesť svalov a kĺbov
Thyrande

Ahojte, mám 33 rokov a mám trocha taký zvláštny dlhodobejší problém, ktorý došiel až do štádia, že musím písať sem. Pri hociakej fyzickej aj menšej aktivite si mi počas uplynulých mesiacov zvyšuje teplota od 37,2 až do cca 37,8.(keď idem po schodoch, upratujem byt, hrám na nástroj, proste hocičo kde nejako zapájom pohybový ,,aparát"). Keď s danou činnosťou prestanem, tak sa teplota vráti do normálu. Nevedel som už čo s tým, tak som si to prestal všímať, avšak k tejto teplote sa začala pridávať bolest nôh, od kolien dole, hlavne lýtka, bolest svalov, trocha aj kĺbov, ako po dlhšej túre, ma tie nohy tak ,,ťahajú" a mam pocit že sú tažké. A odkedy začali tieto bolest, tak sa rýchlo svalovo unavím. Chcel som malovať byt, prešiel som 5 krat valčekom po strope a hneď som mal unavenú ruku, že som musel prestať a oddýchnuť si. Minulý rok cez leto som mal streptokovú angínu počas ktorej som mal 3 typy antibiotik, ktoré som celé dobral ale problémy stále pretrvávali, nebolo to úplne okej. ORL doktor mi doporučil vybranie mandli, vraj ich mám už zničené do miery keď už neplnia svoju "filtrovaciu" funkciu a streptokoky v nich mohli byt tak hlboko, že vraj ATB sa tam ani nedostanú. Na výber som nakoniec nebol, nedalo sa mi kvôli práci a neskôr som znova ochorel,resp. boli plné nemocnice ľudi s covidom. Môžu mať teda tie streptokoky s týmto mojim stavom nejaký súvis? Už je to takmer 8-9 mesiacov od tej streptokokovej angíny. Mal som pred pár mesiacmi aj covid (pravdepodobne Omicron) so slabými príznakmi, viacmenej len nádcha, menšia bolest hrdla 1 den a prvy deň ako taka slabšia chrípka. Idem tento týždeň na krv a na výter, že či tam stále je ten streptokok, resp. na ASLO (kto vie, ten vie). Veľmi rád by som chcel začať chodiť do prírody, na bike, atd,ale nedá sa, kedže pri fyzickej aktivite mám hneď teplotu, svaly nepracujú ako majú a citim sa akokeby na mňa niečo lezie. Ďakujem za akýkoľvek komentár !

Omen

Akákoľvek námaha ti zvyšuje telesnú teplotu a spôsobuje bolesť. Smer IMUNOLÓG a neurológ. Mohlo by sa o.i. jednať o únavový syndróm, prípadne o chronický únavový syndróm.

magnum

riešil som podobný prípad a úspešne. Ibaže každý jedinec je iný, určiť diagnózu a prípadne terapiu na diaľku je nezmysel. Prečítajte stránku rosnybod bodka com a tam nájdete mailový kontakt, prípadne mobilný. Najskôr, tak či tak je potrebné vhodným spôsobom vylepšiť imunitný systém.