Príjmová nerovnosť vo vzťahu

Príspevok v téme: Príjmová nerovnosť vo vzťahu
JamesBond21

Ahoj.

Po dlhej dobe som sa dal dohromady s jedným dievčaťom, všetko je super, začiatok vzťahu proste paráda. Obaja máme 28 rokov, obaja sme VŠ vzdelaní, je pekná, je chytrá proste čo viac môže človek chcieť. Je tam však jedna vec s ktorou úplne neviem ako sa mám vysporiadať/vynaložiť a to je prímová nerovnosť.

Situácia je že ja som veľmi dobre platený, mám rozbiehajúcu sa firmu atď, proste penazí viac než som schopný utratiť, nedávam to však na sebe nejako pocíť, normálne skormné správanie (moje auto má 20 rokov a jedny rifle nosím celý rok) a partnerka pracuje v štátnej správe, teda to nie je žiadne terno čo sa výplaty týka.
Ide mi o to že ja jej nemám problém kúpiť čokoľvek čo jej vidím na očiach, pozvať na večeru atď, ale proste je to blbé či už z mojho alebo jej pohľadu, predsa je to chytrá osoba a vie sa o seba postarať. Ten rozdiel medzi mojim príjmom a jej je vyslovene že až 6-7 násobný, čo teda vytvára situácie že ja si môžem častokrát dovoliť veci ktoré ona nemôže a je mi to proste tak ľúto, že by som to v kľude aj zasponzoroval, zároveň nechcem aby mala pocit zo seba že ju ľutujem atď..

Ako by ste sa k tomuto postavili ?

Ďakujem za každú radu.

martinka090

Podla mna ale ona necaka, ze budes vsetko platit alebo tak. Toto su normalne veci, ze je ista nerovnost. Ale tak ide aj o to na com je vztah postaveny.

snejty

Neries to. Pocas randenia ju nechaj platit, mozno v pomere ty 60 percent (ako muz), ona 40 percent. Oblecenie si predsa kupuje sama a dovolenku si vyberte taku, aku si moze dovolit ona. Pises ale,ze si skromny, cize asi tiez nepotrebujes byvat v drahom hotely.
Ak budete manzelia, uz to bude jedno.

Omen

James,
akú radu tu vlastne čakáš? Ja tu nevidím žiaden priestor na radu. Si vzdelaný, inteligentný, skromný, dobrosrdečný..., ale pritom zrelý mladý muž, ktorý vie, "ako s peniazmi narábať" a zároveň vie, čo chce a ako to chce dosiahnuť. Snáď len potvrdenie svojho myslenia a konania. Ja ti dávam svoje požehnanie - robíš aj myslíš správne! : )

Tá "ľútosť" je potom skôr smútok, súcit... Potvrdzujem, "jej postoj sa časom upraví". Do takej miery, do akej jej to vlastné vnútro dovolí. Tak veľa šťastia, James, nech sa ti darí! : )

JamesBond21

Omen

Neboj, viem ako s peniazmi narábať :)

Ja tomu jej postoju úplne rozumiem, tiež by mi to bolo extremne nepríjemné keby ma niekto dotoval, reálne neviem či by som to niekomu vôbec dovolil.
Rešpekt voči nej mám a to obrovský, tá ľútosť bola myslená napr. v situacii reštika, kde by som ju extremne rád pozval, v kľude to zatiahol celé, ale viem že to proste nemá ani cenu otvárať túto tému, lebo to skončí rovnako.

Detto darček, naposledy som uvažoval že by som jej na narodeniny kúpil poriadny bicykel (obaja máme radi cyklistiku), ale to by zase mohlo viesť do situácie že by sa mi to snažila odplatiť niečim rovnakým, kde proste viem že to môže vytvoriť nekomfortnú situáciu.

Samozrejme za tento postoj som rád, nechodíme spolu zase až tak dlho (8 mesiacov) a viem že je možné že tento postoj sa časom možno aj upraví/zmení, na druhú stranu viem že jej by sa pár eur do mesiaca na vyše zišlo a ja by som to ani nepocítil, čo práve vo mne vytvára taký ten pocit ľútosti, možno to nie je to správne slovo, skôr že ma to mrzí.

Zároveň si uvedomujem, že nechať to tak bude asi najrozumnejšie, ale to je jednoduchšie povedať než uskutočniť.

Omen

James,
ostaň taký, aký si a buď vďačný za dievča, ktoré si stretol. Váš vzťah je ešte na začiatku, ako aj podnikanie, preto zober rozum do hrsti a ak máš toľko peňazí nazvyš, investuj ich. Buď do nejakej nehnuteľnosti, umeleckého diela, numizmatiky, filatelie...

Doba je neistá, ale inflácia viac než istá a to, že sa ti teraz darí, neznamená, že sa ti bude dariť stále (neprajem ti to). Ak to obaja myslíte vo vzťahu vážne (o tebe som presvedčená, že áno; ju nedokážem identifikovať), potom je čas myslieť na budúcnosť.

Nepreberaj "príjmovú nerovnosť" s partnerkou, nechaj ju, nech sa aj ona prejaví a ty začni stavať základy do budúcna. Prachy každým dňom strácajú svoju hodnotu, neutrácaj ich na "sponzoring", o ktorý nestojí, ale použi zmysluplne. Si skromný mladý muž a zdá sa, že aj dievča je skromné, tak to nepokaz. A "ľútosť" nahraď rešpektom! Raz, keď príde ten čas a on príde, ti to zachráni krk. A možno obom. : )

Letavizu1

Nic zvlastne, proste neni zlatokopka a ma zmysel pre spravodlivost. Moja stara mama tazko pracovala a bola vychovavana prisne , nikdy si nevzala to co jej nepatrilo, pokladala to za kradez. Ani ked ju chceli v praci odmenit neprijala, tvrdila ze si nezasluzi viac ako ostatni, ked daju vsetkim tak potom ano, bola hlboko veriaca, nie katolik ale hlboko veriaci clovek, cest jej pamiatke. myslim alebo aspon dufam ze ta tvoja ma zmysel pre spravodlivost, krasu duse atd , dava ti jasne najavo ze si ju nekupis za peniaze , tuto lacnu hracku kapitalizmu alebo presnejsie *asizmu nazyvanej aj ako demonkracia. Uvedom si ze za svoje nezasluzene peniaze si tazko naozaj nieco kupis, akurat tak bezcenny material+ cestu do pekla.