Pálenie kože

Príspevok v téme: Pálenie kože
Olawa

Dobrý deň. Mám 40 rokov a mám problém, že vždy keď som v klimatizovanej miestnosti, tak po cca 10 minútach ma začne strašne páliť koža na celom tele. Je to pocit, ako keď ste poriadne spálení od slnka. Stáva sa mi to v práci, v obchodoch, v autobuse, v aute aj keď je klíma zapnutá len na minimum, že ani necítim nejaký pohyb vzduchu. Vonku nemám problém ani s chladom, ani s vetrom. Najhoršie je to v práci, kde musím byť 8 hodín. Vo firme pracuje 150 ľudí, všetci chodia v krátkych tričkách a sú v pohode. Ja mám na sebe termoprádlo, dve bundy, okolo krku šál a aj tak sa idem zblázniť od bolesti. Vie mi niekto poradiť, čo to môže spôsobovať a čo s tým?

Olawa

Skúšala som to aj naľahko. Jeden deň v krátkom tričku a myslela som že skončím na pohotovosti. Týždeň doma studené obklady, chladivé gély a tabletky od bolesti.
Viem že to znie čudne, ale mňa chladný vzduch z klimatizácie nechladí ale príšerne páli. Keď na mňa priamo fúka, mám pocit, že na mňa lejú vriacu vodu. Tým že mám na sebe viac vrstiev oblečenia to pálenie aspoň trochu zmiernim.
Zaujímavé je ale, že vonku môže byť -20*C a víchrica, to mi vôbec nevadí.

Omen

Olawa,
ak máš "na sebe termoprádlo, dve bundy, okolo krku šál" a páli ťa koža, tak sa nečuduj, že sa "ideš zblázniť od bolesti". Koža potrebuje vzduch a hlavne OCHLADZOVAŤ!!! A ty svojím oblečením podporuješ to "pálenie".

Nevykazuješ typické znaky alergie na klímu, aj keď by sa mohlo jednať o skríženú alergickú reakciu, ale skôr to vyzerá na hormonálnu poruchu, či jeden zo symptómov iného začínajúceho ochorenia.