Zubári - Komu veriť?

Príspevok v téme: Zubári - Komu veriť?
Roman535

Ahojte, pre moju fóbiu zo zubárov som zanedbával návštevy a 7 rokov som nebol u zubára. V súčasnosti som už mal väčší strach z toho, čo mi zubár po toľkých rokoch povie ako zo samotných zákrokov a tak som sa odvážil.

Išiel som na preventívnu prehliadku ku zubárovi, ku ktorému som chodil ako dieťa. Pri preventívnej prehliadke hlásil sestričke približne 6 či 7 kazov. Pre fóbiu som však vyhľadal aj súkromného zubára, s pozitívnymi recenziami. Objednal som sa na vstupné vyšetrenie, po preventívnej prehliadke spolu s intraorálnym rentgenom bol výsledok len 2 kazy.

Otázka znie, kde mám pokračovať v liečbe? Mám si nechať vŕtať do zubov, kde možno nie sú kazy? Alebo mám zostať u súkromníka a možno podceniť neskoršie zápaly a trhanie zubov? Je na intraorálnom rtg vidno všetky kazy?

Ďakujem za názory.

AnnaBra

Věřím, že byste měli co nejdříve navštívit zubaře. Chápu tvoji fobii, protože jsem se taky bál, ale čím později to půjdeš, tím hůř. Požádejte o anestezii, zavřete oči a vydržte hodinu nebo dvě.

ovomaltine

Aha. Tak ked mas z toho sukromneho lepsi pocit, tak chod tam. Ked ti urobi tie dva kazy, tak sa ho mozes opytat, ze ci ostatne su zdrave. Alebo potom ist este na prehliadku k tretiemu.

Roman535

Nie, dva krát som zahryzol, jedna snímka - jedna strana. Ten prvý v podstate na základe rovnakej prehliadky. Jediný rozdiel som pocítil že u súkromného mi medzi zuby "fúkal vzduch" u pôvodného som to ešte nezažil. Je to klasický zazmluvnený, cenovo dostupný zubár, ktorý má každý deň plnú čakáreň a cítiť, že sa ponáhľa.

ovomaltine

Uplne ta chapem.....Ten snimok na jedenkrat zosnima vsetky zuby? Nepoznam ho.
A ten prvy ti na zaklade coho povedal o tych 6-7 kazoch?