3 roky prázdnota, stojím na mieste

Príspevok v téme: 3 roky prázdnota, stojím na mieste
časnazmenu

Ahojte, neviem, či sa s tým už niekto stretol, hlavne takto dlhé roky bez zmeny, ale posledné 3 roky som úplne bez duše, nie som schopný žiadnych aktivít, práce, nič ma nebaví, nevidím zmysel v ničom, ako by nič nemalo význam, liečil som sa v minulosti na depresiu a liečim sa dlhé roky na úzkosti a sociálnu fóbiu, na depresiu beriem 3 druhy liekov, ráno, naobed, večer, chodím na psychoterapie, absolvoval som kopec psychologických vyšetrení za tie roky, ale žiadne nič také neukázalo, prečo by to takto malo byť, že by tá prázdnota bola nejako chorobná.

Som nonstop unavený, bez sily, bez chuti, nikde sa mi nechce ísť, s nikým sa mi nechce stretávať, stále som podráždený z únavy, už nik v podstate nevie, čo robiť, lebo sa vyskúšalo asi všetko a nikde sa to nehýbe, tá prázdnota sa za 3 roky nezmenila, necítim radosť, nič, celý deň silná úzkosť s takým chvením na hrudi, proste som apatický, zhoršená pamäť a mohol by som asi menovať kopec vecí.

Napadá Vás niečo, čo s týmto stavom robiť, lebo ja už neviem, čo skúsiť, aby ma bavil život, nik mi nevie pomôcť. Lieky nič, doktori nič, terapie nič, kamaráti nič, ja neviem.

Angelika3

Nikto a nič zvonku ti nepomôže sa cítiť naplnený, človek proste prechádza určitým procesom kedy hľadá svoje vnútorné svetlo. Viac už ako škodlivé a návykové lieky ti môže prospieť meditácia, strava ktorá napĺňa telo prirodzene energiou a proste hľadanie svojho skutočného a vyrovnaného "ja". Aj sex môže byť prospešný ale len na to aby si človek skôr či neskôr uvedomil, že ani to ho naveky nenapĺňa.....Človek je proces k svojmu vnútornému bohu.

ahjajjaj

Ahoj, žiadna zmena neprichádza zrazu, ale postupne. Navrhla by som Ti konzultáciu s psychiatrom ohľadne zmeny liekov. Keď Ti bude lepšie, a naberieš sily, skús sa zamestnať niekde na čiastočný úväzok. Mohol by si sa pokúsiť aj o dobrovoľníctvo a pomoc iným, samozrejme, až keď budeš relatívne ok, aj vďaka zmene liekov.