Na úplnom dne

Príspevok v téme: Na úplnom dne
DeMes

Ahojte, ja tu píšem pomerne často. Som v dosť náročne situácií a už na všetkých frontoch môžem prehlásiť že nevládzem. To že som sa kvolii priatelovi presťahovala ďaleko od miesta kde žijem, kde mám rodinu to asi viete. Prvé začali moje problémy s priateľom ktorý išiel na dovolenku bezo mňa, povedal že idú len muži čo na koniec nebola pravda a oklamal ma lebo sa mi priznal že ma tam nechcel. Taktiež je to dosť náročné s ním fungovať teraz keďže nejako sa ocitol vo finančných problémoch. Jeho rodičia si zobrali úver ktorý nesplácali a tak narástlli dhy, ktoré on musí teraz splácať za nich aby im nezobrali dom. Takže keď všetko zaplatí neostane mu nič. A kedže si nenechal žiadnu rezervu finančnú všetko platím ja. Nájom, stravu, poplatky keď vzniknú. Čo on uhradí za mesiac je 80 € prispevok na energe. Druhý problém ktorý vznikol je s mojou prácou. Keďže som v zahraničí som nútená robiť to čo mám možnosť robiť. A tak som odkázaná na prácu v office, kde celý deň komunikujem a pokyny dostávam v srbskom jazyku a môj šef ma stále ponižuje a porovnáva s kolegyňou v rovnakom veku, ktorú teraz prijali ako je ona pohotovejšia že sa mám od nej učiť toto a toto.. a ona je veľmi "priebojná".Rozumiem tomu keďže tu je veĺmi ťažké zohnať prácu a ešte pre ženu. Ju vyhodili s nejakej firmy a potom prišla sem, takže sa snaží vo všetkom ma predbehnút a ja už som fakt unavená. Stále keď príde, spravím Vám kávičku a podobne. Tiež všetkú zodpovednosť ktorú mám sa snaží prebrať. Napríklad poslal mi môj šef mail na preštudovanie, dokumentácia za nový projekt v Dánsku , hneď prišla že nech jej ho prepošlem že pre zaujímavosť aby vedela aj ona. Preberá za mňa všetkú robotu. Už mi je blbé sa angažovať a súperiť nemám energie. To je tak náporné v tejto atmosfére vydržať celý deň. Stále vo všetkom čo robí preteká so mnou, ja už ani nič nevravím ticho som. A viem že prácu zmeniť nemôžem nemám kde.

ovomaltine

Mala by si sa nejako preprogramovat. Neviem, co by ti mohlo pomoct. Ale niekde zacni a uvidis, kde ta to dovedie. Vztah nanic, praca nanic, citis sa na dne v cudzej krajine, no naco to. Hod vsetko za hlavu a zacni znova, inde.

daniela2

Ahoj, snejty Ti už napísala ako riešiť situáciu v práci.
Ja by som sa však na Tvojom mieste vrátila domov a brala by som prvú, akúkoľvek prácu, ktorú by som našla. Popri práci by som si hľadala takú, ktorá mi viac vyhovuje.
A čo priateľ? Veď sa chcel s Tebou rozísť, keby si bola bývala chcela stoj čo stoj ísť s ním na výlet. Jasne Ti dal najavo, načo Ťa potrebuje. Aj teraz ho prakticky živíš a za čo? Predtým sa s Tebou chce rozísť a teraz mu je dobre, že ho živíš?
Čím skôr odídeš z takéhoto vzťahu, tým lepšie. On sa určite nezmení, určite sa do Teba nezaľúbi a milovať Ťa nebude. Nechceš sa raz vydať a mať deti? Dá sa to s takýmto človekom?

snejty

Tak v praci si treba s kolegynou normalne sadnut a rozdelit si pracu. Zaroven treba urcit aj to, kto koho zastupuje pri ktorych taskoch. To co sa dohodne, spiste pisomne do maiku. Kolegyna ti vobec nemusi chciet zobrat pracu. Len jej nemusinbyt jasne, kt. ulohy patria jej. Moze sa bat, ze ta pocas dovolenky nebude vediet zastupit.
Projekt od sefa bez jeho suhlasu neposielaj (neviem o ake data ide, teoreticky by to mohol sef povazovat za problem ak to budes preposielat.
Feedback od sefa - hovori ti to sukromne? Potom to zober normalne ako feedback a skus nieco zlepsit. Ak ti to hovori aj pred dalsimi ludmi,vyziadaj si s nim 1:1 a vysvetli mu, ze ti to je neprijemne a ze feedback by sa mal poskytovat individualne.
Drzim palce