Vadí mi spolubývajúcej priateľ

Príspevok v téme: Vadí mi spolubývajúcej priateľ
morningcoffe

Ahojte, chcela by som vás poprosiť možno o taký objedktívny, nezainteresovaný názor. Bývam v štvorizbovom byte, kde sú obsadené všetky izby a v jednej býva spolubývajúca, ktorá ma snúbenca, s ktorým sa o 4 mesiace budú brať. Zo začiatku tam chodil na celé víkendy. Najprv chcela aby si tam mohli aj spolu variť, vždy tam obedovali aj večerali a odchádzal od nás väčšinou medzi desiatou až jedenástou. Na mňa to bolo veľa, tak sme sa dohodli že na izbe môže byť hocikedy, ale kuchyňu aby sobotu nechali nám a používali ju len nedeľu na obed. Zo začiatku to fungovalo, ale spolubývajúca to začala trochu porušovať, napr. aj večerať s priateľom v nedeľu alebo sobotu , začali tam vybaľovať nákup spolu a pod. Minule nevládala upratovať tak prišiel a upratoval náš byt za ňu a mne to prišlo dosť nepríjemné. Oni sú síce veľmi milí teda aspoň formálne sa snažia pozdraviť a dať malý small talk vˇždy , ale ja som zistila že mi neskutočne vadia. Snažím sa to potláčať, ale neviem čo s tým. Cítim sa neslobodne, keď sú v kuchyni večer a chcem si ísť spraviť čaj alebo keď chcem ísť o 22:00 na wc a je tam spolubývajúcej priateľ alebo ho hocikedy stretnem v kúpeľni a pod. Minule dokonca vraj urgentne a výnimočne použil našu sprchu keď som prišla. Ostatní na byte to až tak neriešia, zdá sa mi, že som jediná ktorej to vadí. Mám 30 a nemám priateľa a je mi to veľmi nepríjemné byť tam s nimi. Ako keby mi celkovo chýba súkromie, ale zároveň sa cítim divne, že iba mne to vadí. Ostatní majú strašne flegmatické povahy ktorým skoro nikdy nič nevadí. Viem, že im ostávajú ešte 4 mesiace do svadby a potom tá baba odíde, ale je normálne. že mi vadí ich prítomnosť? Mala som teraz aj covid a bola 14 dní v karanténe, no napriek tomu tam trávili celé víkendy a som si tak uvedomila, že po covide som nikde veľmi nechodila a už 6 víkend som celú sobotu aj nedeľu s nimi na byte. Začína mi z toho šibať. Minule som dokonca večer v kuchynke naschvál tresla dvermi a silno búchala riadmi pri umývaní (taká pasívnaagresia). Je to strašne trápne, ale nejako som dúfala, že to budú počuť a pochopia že mám nervy. Viem, hrozne detinské, ale nejako to na mňa celé doľahlo. Premýšľam, že kebyže mám priateľa, určite by som možno aj ja chcela s ním byť na byte, ale mne vadí, že je to každý víkend a vždy oba dni a to mi príde veľa. Myslíte že preháňam alebo by ste skúšali ešte nejako riešiť? Najlepšie by bolo bývať sama ale na to nemám financi. Keď som sa s tým zverila doma mame, tak mi povedala, že si zbytočne pokazím vzťahy a budú ma všetci neznášať ak to začnem riešiť, že aby som tie 4 mesiace nejako vydržala. Tak ma to trochu odradilo...trápi ma to a neviem sa uvoľniť na tom byte, ale možno je to len v mojej hlave, sama neviem ako to preklenúť.

ovomaltine

ty si predtym pisala, ze ti v kuchynke vadi spolubyvajuca, ktora sa ti prihovara, ked ty nemas naladu?, mozno je to ta ista, ktoru opisujes aj teraz, len teraz ti vadi jej priatel? tiez by som to riesila prechadzkami, kde prides na ine myslienky a nebudes si ich vsimat. V podstate su mili, upratuju, tak to je este dobre.

snejty

Zaujimave je skor to, ze vzdy reagujes na tieto temy akoby si mal s nimi vnutorny problem. Navyse tu je otazka polozena inak - vychadzanie / nevychadzanie so spolubyvajucimi. Ak tu jedna osoba mimo temy hodnoti, ci to je alebo nie je v poriadku, tiez to nemozes zovseobecnovat ako keby to odhlasovalo 80 percent obyvatelov Slovenska.

Ernest-ernie

Zaujímavé aké sú tu rozdielne názory pri podobných témach na rovnakú situáciu.

Keď je téma o ženách tak bývanie 30 ročného chlapa v podnájme alebo s rodičmi je úplne v poriadku. Lebo ženy vraj nie sú na peniaze.

Ale keď je tu podobná téma len trochu iná situácia tak je bývanie v 30 rokoch v podnájme už zlé.

Aspoň tu pekne vidno ako sa umelo otáča názor podľa toho ako sa to jednotlivým stranám hodí.

Josipe

Hm v 30-tich s cudzími ľuďmi bývať v podnájme? To sa ti ani nečudujem ze si z toho nervózna a máš ich plné zuby. Čím je človek starší tým sa chce menej prispôsobovať. Takéto bývanie s viacerými ľuďmi je akurát dobre pre pubertakov a vysokoškolákov ale nie už pre dospelého 30-rocneho človeka, ktorý potrebuje mať svoj kľud a priestor. Mne by strašne vadilo takéto bývanie a to som mladšia. Ak ti ale nič iné neostáva musíš to teda nejak vydržať tie 4 mesiace a potom uvidíš. A čo keby si chodievala častejšie von aspoň sa prejsť nech nie si teda furt tam s nimi zavretá. Ja by som bola z toho na prášky. Potrebuješ sa nejak vyventilovat lebo ti z toho raz tak rupnu nervy ze povieš niečo čo by si potom mohla aj ľutovať.