Ako často meníte oblečenie?

Príspevok v téme: Ako často meníte oblečenie?
Ernest-ernie

Čaute, ako často meníte oblečenie? Myslím že ho vyhodíte a kúpite si nové.

Všetky veci čo mám vyzerajú po pár týždňoch nosenia jednoducho ako keby boli nosené dlhú dobu.

Nevidím rozdiel v kvalite medzi kúskami za 100 eur a vecami napríklad z Lidlu. Tie drahšie veci radšej ani moc nenosím aby čo najviac vydržali.

Robím niečo ja zle alebo je oblečenie dnes vyrábané fakt na pár nosení? (Je mi jasné že aj tak všetko vyrábajú deti v Bangladéši)

Skúšal som meniť pracie prostriedky, zmäkčovače vody, pracie cykly atď. Jediná vec je že veci nežehlím.

Ide mi o to že často vidím tip top oblečených mužov ktorý vyzerajú ako keby práve vyšli z módneho katalógu.
Neverím tomu že to pár krát nosia a potom vyhodia, alebo áno?

ahjajjaj

Môj manžel nosí oblečenie, kým mu je dobré, kým nepriberie tak, že to naňho už nejde, niekoľko rokov. Keď máš cca 4 nohavice na jeseň a zimu, tie môžeš nosiť 4 týždne, kým ich bude treba vyprať, vrchný diel do vypratia 2 dni, sveter, pulóver aj týždeň, oplatí sa hodiť ich na balkón, aby sa prevetrali. Pokiaľ sa spotíš, samozrejme si to už znovu neoblečieš. Keď prídeš domov z práce, neostávaj vo svojom oblečení, v ktorom si bol v práci, daj si niečo, čo nosíš iba doma. To môže byť od pratia a nosenia vydraté tričko či košeľa. Prať stačí pri teplote 40 stupňov, a na pulóvre, svetre používať prípravok Perwoll a pod. Môj manžel má košele, ktoré zdedil po ňom syn, sú to úplne normálne košele 100 % bavlna.
Málokedy sa stáva, že oblečenie musíme vyhodiť. Býva to, ak sa vážnejšie roztrhá, že sa to už neoplatí zašiť, alebo príliš vyderie, že sa to nedá obliecť ani doma. Ak si po príchode z práce potrebuješ na 10 minút ľahnúť, nikdy to nerob v oblečení, ktoré nosíš do práce.

sachovanka

Neviem to nejak vseobecne urcit, ze ako casto. Ale pokial je nositelne, tak nedokupujem nejak moc nove. Postupne sa z oficialne stane domace a potom sa este tricka vyuziju na handry. U mna je to dlhy kolobeh :D

klarik12

tak potom bude asi chyba aj niekde inde a nie len v obleceni. ja mam niektore veci ozaj uz viacej rokov. niektore svetre mam este podedene a vyzeraju stale pekne.

simdama

-tak pokial sa ti to oblecenie takto nici, tak ak sa uz neda nosit, jednoducho vyhodit a kupit nove :) uz co ine chces vymysliet :)

snejty

Oblecenie nevyhadzujem vobec.
Vobec nemam skusenost ako mas ty. Oblecenie mi vydrzi niekolko r. Ak sa zacne zmolkovat, nosim ho ,,po dome,,. Ked sa vytvoria dierky, pouzivam na handry. Ak sa mi nieco nepaci, je nemoderne atd. darujem charite. Cize nevyhadzujem nic.

Samozrejme su znacky, kde sa zmolky objavia skor. Proste dalsi kusok od takej znacky si uz nekupim. Tak mozno skus pomenit znacky a obchody kde nakupujes.