Rakovina nosohltana liečba

Príspevok v téme: Rakovina nosohltana liečba
vedaahistoria

Dobrý den, chcel by som sa spýtať či sa dá pomocou laserovej endoskopie liečiť rakovina nosohltana aj pri nádore ktorý je čo do veľkosti v 3-4 štádiu ? Dokázal by laser takýto nádor odstrániť, prípadne zmenšiť, alebo priniesť nejaké pozitívum do liečby rakoviny nosohltana v 3-4 štádiu ? Metastázy sa nevyskytujú. Dakujem za odpoved. S pozdravom

Omen

V tej mizérii je to tá lepšia správa. Čím menšie číslo, tým priaznivejšia prognóza pre pacienta. Máš ešte nejaké otázky, na ktoré by som ti dokázala odpovedať bez toho, aby som nabúrala tvoj psychický stav?

Omen

Tu sa dozvieš základné informácie:

1.slovenskypacient.sk;
2.www.ptc.cz;
3.www.zenyvmeste.sk et cetera, etc.

Veľkosť nádoru udáva patológ v cm a štádium ako grading (stupeň diferenciácie) G-1,2,3,4. Takže ca nasopharyngu NIE je "veľkosť" (veľkosti v 3-4 štádiu) , ale štádium, a to NEMÁŠ správne diagnostikované - buď je to G-3 alebo G-4. Konzultuj to priamo s Prahou, budeš musieť absolvovať aj CT/MRI a podľa toho sa zariaď. Držím palce!

vedaahistoria

Omen : Protonova liečba má vyššiu mieru úspešnosti liečby než klasická radioterapia ? AK áno, o kolko ? Vieš mi dať k tomu nejaké štúdie, zdroje ?

Omen

Ten nádor v tomto štádiu treba urýchlene operatívne odstrániť a začať s chemo a rádioterapiou.
Ja odporúčam PROTÓNOVÉ CENTRUM v Prahe, ale ak to chceš riešiť takto, tak hľadaj po nete a cez lekárov - onkológov, ktorí ti kvalifikovane poradia.