Prosím, nejaké rady!!!

Príspevok v téme: Prosím, nejaké rady!!!
Visitor

Prajem všetkým pekný večer. Chcel by som opísať nasledovný problém a taktiež by som chcel od vás nejaké rady, poprípade skúsenosti s podobnou situáciu.

Ide o jeden pre mňa dosť veľký problém, ktorý by riešil asi každý z vás. V domácnosti ma vytáča jedna vec a to neustáli zápach. Jednoducho ma nebaví ďalej bývať v tomto byte. Išiel by som bývať aj sám, ale je to finančne naozaj náročné, kde 1-izbové byty idú aj po 400€ - 450€ mesačne, kde človek pri presťahovaní do podnájmu ešte musí zaplatiť dopredu aj za tri mesiace.

Preto bývam stále s mamou, kde keď sa mi niečo nepáči a dám to najavo, tak jediné čo vždy počujem je, že keď sa mi nepáči, tak sa mám odsťahovať, narozdiel od toho, aby sme našli nejaké riešenie, aby sa daný problém vyriešil.

Ide ako som spomínal o ten zápach. Bývali sme so starou mamou o ktorú sa trebalo starať a posledné dva roky už nemohla samovoľne chodiť, takže len sedela na posteli a museli sme jej pomáhať na záchod, no posledný rok už nezašla s našou pomocou ani na ten, takže mala v izbe prenosné WC a viete si predstaviť, že ten zápach bol všade, taktiež aj na balkóne, kde sme vyhadzovali do vreca použité plienky, ktoré sme následne vyhodili do kontajnera, kým sa ich viacej nenazbieralo. Človek musel v byte neustále vetrať.

Ďalší zdroj zápachu je naša mačka, kde sa nám niekoľkokrát vymočila v chode na plávajúcu, takže ju vydulo, zhnila a mačací syk bol cítiť v chodbe pri botníku neustále, aj keď som sa to snažil riadiť všetkým možným. Vkuse som hovoril mame, že to cítiť, že to treba vymeniť, že to takto ostať nemôže.

Jedinú odpoveď, ktorú som dostal bolo, že ona to necíti, že ku nám aj tak nikto nechodí a keď sa mi nepáči, tak sa mám odsťahovať. Rok som ju prehováral nech to nejakým spôsobom vymeníme, pretože mne osobne bolo mi veľmi blbé domov volať odborníka, aby nám plávajúcu vymenil, pretože by cítil ten zápach, ktorý bol oveľa silnejší, keď sme nakoniec po roku vymenili podlahu spoločne s jedným známym.

Tu ale nastal ďalší problém, že tu máme aj tak neustáli zápach, pretože mačka dostala nejakú infekciu do ucha z ktorého jej vyteká nejaká tekutina a keď otriasa hlavou, tak všade vidno tú zapáchajúcu tekutinu, či na stenách, tak aj na zemi, kde to zaschne a tam to aj ostane, pretože vždy človek musí všetko riadiť. Ucho jej čistíme asi každý druhý deň, ale treba odbornú pomoc, pretože sa jej to vôbec nezlepšuje. Raz som bol s mačkou trikrát u veterinára s týmto problémom, kde som nechal asi tak 220€. Potom som chodiť prestal, pretože samého by ma to vyšlo naozaj veľa.

Mama mi odmieta pomôcť s mačkou a mňa to naozaj vytáča do nepríčetnosti, pretože už mám toho zápachu plné zuby. Museli sme tu znášať zápach od plienok, od starého človeka, rok sme mali zápach v chodbe od moču, ktorý presiakol pod plávajúcu podlahu a teraz tu máme ďalší zápach.

Ja osobne neviem ako to ďalej riešiť, pretože s mojou mamou nepohnem, vždy dostanem tú samú odpoveď, ktorú som písal už vyššie. Keby bolo na mne, tak už tu nebývam, ale je to finančne naozaj náročné. Keby mám šťastie aspoň na vzťah, ktorý som nikdy nemal, tak by som šiel do podnájmu s priateľkou, kde ako pár by sme ten podnájom určite vedeli platiť spolu bez problémov.

Vopred ďakujem za rady.

snejty

Nikto nevieme, ako skoncime na starobu. Je pekne, ze ste sa o babku starali avsak vyjadrovat sa teraz k zapachu je zbytocne.
S mackou treba ist k veterinarovi. Urcite je to neprijemne aj pre zviera.Treba jej pomoct. Ked si tam uz bol, urcite ti veterinar povedal diagnozu. Takze skus diagnozu napisat do nejakej mackarskej skupiny. Mozno ti poradia.