Deja vu + zoslabnutie

Príspevok v téme: Deja vu + zoslabnutie
markaz

Dobrý deň vám prajem.
Dlhšiu dobu sa mi deje následovná vec. Ak si predstavím nejakú situáciu (napr. cestu po nejakej ulici do školy alebo vykonávanie konkrétnej činnosti) a potom sa náhodou (neúmyselne) presne toto isté stane, tak dostanem nepríjemný zával studeného potu a zoslabnem. Celé je to tak zlé, že sa musím oprieť alebo si úplne sadnúť. Njahoršie je,že to prichádza samé od seba napr. pri počúvaní hudby, ale aj bez toho. Niekto sa stretol s niečim podobným?

Prípadne by som ocenila rady, že kde a na koho sa obrátiť.
Dakujem.

Omen

Napísala si:
16:48:22 - "Dlhšiu dobu sa mi deje následovná vec."
19:05:45 - " Len občas sa mi stane takáto situácia."

Tak ako je to??? : o) Rozumieš vôbec tomu, čo tu píšeš a o čom tu píšeš??? : o) Poznáš význam slova "fantarízovať"? Keď si taká "múdra", prečo si založila tému a hľadáš tu pomoc?
Ďakovať nemusíš!

markaz

Mám dostatok koníčkov a starostí so školou. Len občas sa mi stane takáto situácia. Takže to neni žiadne 'fantazírovanie'

Omen

To, čo si tu popísala, NIE je fenomén "déjà vu" - už videné, už zažité, už počuté! Prídeš na miesto, kde si ešte nikdy nebola a zrazu ťa premkne POCIT, že to tam poznáš. Prvýkrát sa ocitneš v určitej situácii a máš POCIT, že si ju už zažila...

U teba to funguje naopak. Ty si vo svojej hlave predstavíš určitú situáciu a keď k nej dôjde, dostaneš strach a úzkosť. Tvoje telo sa dostane do stresu a zareaguje tak, ako si popísala. Sama si vyvolávaš tieto stavy, sama si za ne môžeš.

Ak v tom budeš pokračovať a aj naďalej fantazírovať, potom ťa čaká psychiatria, v lepšom prípade psychológ. Zamestnaj si svoju myseľ štúdiom, čítaním kvalitných kníh, športom, prácou v domácnosti, záhrade, nájdi si koníčka a venuj sa mu.