Práceneschopnosť v tehotenstve

Príspevok v téme: Práceneschopnosť v tehotenstve
Ness_12

Som vo štvrtom mesiaci tehotenstva, stále mi býva zle, zvraciam a keďže mám dlhodobo problémy s krčnou chrbticou a migrénami, chcela som zostať na PN. Môj gynekológ mi povedal že ma nemôže nechať doma lebo on nemá na starosti rizikové tehotenstvo, tak ma poslal ku svojej obvodnej. Tá ma nechala doma od januára, problémy mám stále, z toho zvracania mám podráždený žalúdok, mávam migrény a keďže nemôžem lieky je to katastrofa, keď mám migrénu zvraciam, potrebujem ticho. Práca ktorú som pred tehotenstvom robila je náročná. Robila som v závode, kde je strašný hluk a aj smrad, čo mi teraz v tehotenstve vôbec nerobí dobre, keďže som na to dosť citlivá a hocikedy mi príde zle. Aj keď ma preradili na inú prácu stále som sa tam naťahovala s ťažkými krabicami. Všetko som to povedala svojej obvodnej, aj to že mávam nízky tlak, točí sa mi hlava. Ak tak mi na poslednej kontrole povedala že už ma nemôže nechať doma. Iba ak by mi môj gynekológ napísal do karty dôvod prečo by ma doktorka mala nechať doma do konca tehotenstva. Neviem čo mám robiť. Neviem si

Ness_12

Ja práve že žiadnou úzkosťou netrpím, všetci sa tešíme na bábätko. Mne povedala včera sestrička že môžem mať nízky cukor a z toho mi môže bývať zle tak ma poslala na odbery. Mne moja práca nevadí, ja by som do práce išla keby som sa cítila dobre a ešte druhá vec je že ma síce preradili na ľahšiu prácu, ale stále by som sa tam naťahovala s ťažkými krabicami, je tam smrad čo mi tiež nerobí dobre. Takže žiadna úzkosť ani nič podobné.

ahjajjaj

Ahoj ness, gravidita nie je chorobou, to je pravda, ale súdiac podľa toho, čo si písala, trpíš úzkosťou a preto znášaš graviditu ťažšie. Zrejme nie si veľmi oduševnená zo svojej práce.
Na Tvojom mieste by som sa obrátila na psychiatra. Nepredpokladám, že by Ti ako tehotnej dával nejaké lieky, ale mohol by odporučiť PN a mala by si pokoj.

Ness_12

Dnes som bola na kontrole u svojho gynekológa....samozrejme tlak som mala zase nízky ako vždy, povedala som že mi býva zle stále, v poslednej dobe sa mi viac a viac točí hlava ....povedal že jediné čo môže spraviť je že ma vypíše ale Max na 2 týždne ...že kedysi to nebol problém že sa žena vypísala pre rizikové a hotovo bola doma do konca tehotenstva...ale teraz to už tak nie je ....kvôli blbej korone ...že to viac kontrolujú že musí posudkovej lekárke zo soc. poisťovne dať dôvod prečo mám byť na PN....takže tak...budem doma ešte 2 týždne v apríli a potom neviem....ja už neviem ako mám svojej obvodnej vysvetliť že mi je zle.... Dnes cestou od doktora som musela zastaviť na odpočívadle....prišlo mi zle....v živote mi tak nebolo...biele pred očami... studený pot...a ja na diaľnici ....všetci ma obiehali lebo som šla 60...ja sa už normálne bojím chodiť autom....stalo sa mi to druhý krát v poslednej dobe...ten prvý krát to ale nebolo také hrozne ako teraz.... normálne som sa bála že do niekoho vrazím....a teraz ako to mám vysvetliť svojej doktorke....videla tehotenskú knižku že mám vždy nízky tlak keď idem na kontrolu...nezájem.... tehotenstvo nie je choroba...a tým to pre ňu hasne...asi mi ostáva len jediné ...najst si noveho obvodného ktorý pochopí že mi ozaj býva zle...

ahjajjaj

ahoj ness, počas prvého tehotenstva som mala bolesti brucha pri pohybe bábätka a aj inak. Lekár mi povedal, že nevidí dôvod, prečo sa necítim dobre, ale keď sa necítim dobre, príroda mi radí oddychovať a vypísal ma, liečba Magne B6, s tým, že pokiaľ sa to aj pri pokojovom režime zhorší, mám ísť do nemocnice.
Nemala som teda nič rukolapné na to, aby ma vypísali, iba moje subjektívne pocity. Zotavila som sa asi za 10 dní. Po tom vyše týždni som dokázala zvládať každodennú záťaž bez bolesti. Kebyže sa mi to nepodarí, ostanem vypísaná do konca gravidity.
V Tvojom prípade je to tiež o tom, že popros gynekológa, ktorý Ťa pošle k tomu, kto Ťa môže vypísať na rizikové. Tvoje subjektívne dôvody a pocity dané graviditou, sú dostatočne silné na to, aby si nemusela nastúpiť do zamestnania a ženský lekár to bude akceptovať.

tanicici

A kto iný ako on ťa môže poslať na rizikové? Tak ťa mal poslať do takej ambulancie, kde by ti pn Vypísali. Nepodarilo sa ti to ešte nejak doriešiť?

dragona

Ja si myslím, že áno, ku každej pacientke by sa malo pristupovať individuálne a tak aj posudzovať jej stav.

janciska

Ako podla mna ta normalne mali vypisat na rizikove. Ako moj gynekolog tiez take nemal na starosti a poslal ma do nemocnice do ambulancie, kde ma viedli ako rizikovu pacientku a tam som absolvovala vsetky kontroly az do porodu

Ness_12

Neviem si predstaviť, ako budem teraz chodiť do práce, keď mi stále býva zle, mávam migrény, v noci zle spím. Je to moje prvé tehotenstvo.