Neviem ako ďalej

Príspevok v téme: Neviem ako ďalej
1902erika1997

Ahojte, potrebujem pomoc. V poslednej dobe už neviem ako ďalej.
Žijem život, ktorý ma nebaví, nenapĺňa. Chcem to zmeniť, ale neviem ako. Každý deň je taký istý . Od pondelka do piatka chodím do práce. Keď prídem domov, už len sedím doma. Ani cez víkendy nikam nechodím, pretože nemám s kým. Trápi ma to. Nemám žiadnych kamarátov. Donedávna som mala aspoň 2 kamarátky s ktorými som si aspoň raz za mesiac napísala , išli sme niekam von a pod. V poslednej dobe som bola vždy ja tá, ktorá musela napísať ako prvá. Veľmi mi na nich záležalo a stále aj záleží. Ale oni sa zmenili. Našli si nových lepších ľudí a mňa vymazali zo svojho života. Snažila som sa naše kamarátstvo zachrániť, ale nechcem sa im vnucovať. Pochopila som že to nemá zmysel. Neprejde deň, aby som nad nimi nerozmýšľala, aby som nespomínala na naše zážitky. Trápi ma to, že nemám okolo seba okrem rodiny žiadnych blízkych ľudí. Nemám s kým ísť von, niekam posedieť, porozprávať sa. Chýba mi to. Vždy som sa snažila o to , aby ma mali všetci radi. Vždy som každému pomáhala. Nikdy som nepovedala nie. Vždy mi záležalo viac na iných ako na sebe. Možno som niekde v živote spravila chybu, neviem . Nebaví ma to takto a neviem, ako ďalej.
Vopred ďakujem za každú odpoveď.

1902erika1997

Ja viem že nájsť dobrých priateľov nie je jednoduché. Medzi kolegyňami si kamarátky nenájdem, pretože každá pracujeme na inom pracovisku a ani sa nepoznáme. Poznám sa len s jednou, ale tá, je oveľa staršia, ako ja.
Ako mám začať od seba? Čo konkrétne by som mala zmeniť?

Mirecc

Zaujímavé že sa tu roztrhlo vrece s veľmi podobnými témami.

Presne viem ako sa cítiš, jak sa hovorí za dobrotu na žobrotu.
V dospelosti sa veľmi ťažko hľadajú priatelia, to je pravda, lebo každý má už tých svojich priateľov + majú ľudia už rodiny.

Napísal by som ti že nájdi si nejaké hobby ale veta "Žijem život, ktorý ma nebaví, nenapĺňa" už hraničí s depresiou a tak isto ťa ani to hobby nebude napĺňať lebo na neho budeš sama.
(ale očakávam že sa tu nájde kopu mudrlantov ktorí budú vravieť opak)

Konkrétna rada neexistuje, tiež neviem ako z toho von.
Jedine nájsť niekoho s kým by si mohla chodiť na rôzne akcie a medzi ľudí a tam si nájsť ďalších kamošov.

Ale každý dospelý človek už má svoje stereotypy a vzorce správania a nájsť ďalšieho dospelého ktorému budú vyhovovať (teda bude mat podobnú povahu) a budete si rozumieť je veľmi ťažké.

mozebyt

Tak najst spoľahlivých ľudí je ťažké. Tiež by som takych privítala. Môžeš napísať ak chceš na mail mozebytt@azet.sk