Ahojte.
Pred pár mesiacmi som totálne vyhorela v práci. Keby nás sám šéf všetkých nerozpustil, odišla by som sama. Bolo to dosť zlé, zanevrela som dosť na ľudí a stratila som i sebavedomie. Každopádne, som si „naordinovala“ na spamätanie sa pár týždňov voľna. Lenže pár týždňov sa pretiahlo už na pár mesiacov a ja sa nedokážem prinútiť po tom negatívnom, čo som zažila, vrátiť sa pracovať späť na svoju pozíciu.
Keď pozerám inzeráty s ponukami práce, tak ma opäť chytá panika a úzkosť, že to opäť nebudem zvládať. Myslím, že to všetko vo mne prebudilo i sociálnu fóbiu. Došlo to až k tomu, že pozerám také pracovné ponuky, ktoré ma posunú platovo oveľa nižšie: manuálne práce, resp. pomocné práce, ale i tak sa nemôžem rozhýbať, aby som na nejakú zareagovala. Cítim sa neschopná a menejcenná.
Začala som teda rozmýšľať nad odbornou pomocou. Lenže, stačí na toto psychológ, alebo už rovno vyhľadať psychiatra?
Ak psychológ, prepláca to poisťovňa? Keď pozerám tie ceny za jedno sedenie, je to dosť 40-60 € a nemyslím, že by sa dal ten problém vyriešiť dvomi, tromi ani piatimi sedeniami. A ak to prepláca poisťovňa, tak len na odporúčanie psychiatra?
Ak by som šla rovno k psychiatrovi, nakoľko je celý tento proces anonymný? Napr. tak, že keď prepíše lieky, kto všetko to bude vidieť v systéme ( obvodný lekár, ...) Predpokladám, že nepotrebujem výmenný lístok, alebo ?
Ďakujem za akékoľvek info alebo skúsenosť.