Reflexia - rozprávanie a verbálne správanie ako určitý prejav výhody a moci vzhľadom na správanie v rámci pohlaví a ich ponímanie v spoločnosti.

Príspevok v téme: Reflexia - rozprávanie a verbálne správanie ako určitý prejav výhody a moci vzhľadom na správanie v rámci pohlaví a ich ponímanie v spoločnosti.
Natt5484

Dnešná doba slobody a širokého a povoleného množstva vzorcov správania vytvorila ako skutočnú silu zvukový , hlavne verbálny prejav a čo najvýraznejšie preukázanie pocitov, čím viditeľnejšie tým "lepšie".
Zdá sa že aktuálny trend je že to je veľmi nevyrovnané medzi mužmi a ženami, v prospech žien. Vyzerá to že v tomto budú mať navrch a to z niekoľkých dôvodov.
Za prvé odmalička sú povzbudzované prejavovať svoje emócie, majú toho oveľa viac dovoleného, každý sa k nim správa milo. Veľmi málo sú terčom kritiky, ešte menej neslušného správania, nadávok, nebodaj fyzického násilia. Navyše nemusia prejsť obdobím zmeny fixácie z matky na otca ako chlapci.
Počas ďalšieho vývoja, dospievania a dospelosti to pokračuje. Sú menej často terčom šikany, zosmiešňovania, po sexuálnej stránke zastávajú skôr pasívnu rolu kde je de facto ťažšie zlyhať. Majú niečo ako brnenie od spoločnosti že už principiálne sa k nim každý správa slušne, vychádza im v ústrety.
V komunikácii majú ženy širšie možnosti lebo sa dokážu s inými ženami porozprávať skoro o čomkoľvek vrátane maličkostí či nezmyslov. To je v dnešnej ére veľký benefit pretože hrá rolu hlavne forma a emočné podfarbenie.
Muži sa medzi sebou viacej navzájom vyťahujú, priamo alebo nepriamo súťažia, súperia, navzájom sa vysmievajú. Nedokážu sa s ďalšími mužmi tak ľahko rozprávať, častejšie zvyknú vysmievať a ponižovať. Takáto forma správania je ich percentuálne vyznamne prítomná. ťažko povedať na koľko je možnosť to zmeniť.
Ešte môžme uvažovať o jednom faktore, ktorý môže byť dôležitý. Síce že muži musia ženu dobýjať a často byť odmietnutý aj neslušnou formou, pričom žena má možnosť výberu.
Celkovo zhrnuté muži majú v spoločnosti oveľa nižšiu mieru tolerancie, sú skôr a častejšie urážaný a majú spoločensky užší priestor akceptovaného správania.

Almarinos

Aby som to povedal na rovinu, tvoje presvedčenia o tomto svete ti zrejme bránia byť tým, kym naozaj si. Su to tvoje emocne bloky. Ked spracujes tieto bloky (o sebe a o svete), mozes dokazat to, po com mozno tak tuzis: prejavit svoje city voci inym, slobodne, aj ked si introvert, aj ked si chlapec, aj ked si tichy, aj ked si hanblivy, a sucasne mozes byt pri tom sebavedomy. A povedat svoj nazor.

Kedze si tiez analytik, poradim ti este 1 vec, ktoru som sa naucil robit a dost mi pomohla. Skus sa zamysliet nad tym, co robis a preco to robis. Ako myslis a preco tak myslis. Ak budes uprimny k sebe, mozu ta odpovede posunut dalej v tom, akym chces byt... Idealne to pisat na papier.

Lebo co som vycitil z tvojho prispevku je, ze vidis nejaky svet a vyjadril si sa, ze s tym nic nemozes urobit a ze ti druhi su v presile. Ak je to pravda, ze s tym nic nemozes urobit, tak s tym ani nic neurobis.

Almarinos

Ale trend svojho zivota si predsa urcujes ty sam.
Mas pocit, ze okolie hra proti tebe? Nie nahodou sa snazis bojovat s realitou okolo seba?
Ja som to robil. Avsak nikam to neviedlo. Rozhodol som sa hrat viac za seba, riesit primarne seba, nie ostatnych. Je to narocnejsie.

A v podstate si myslim, ze kazdy z nas zije zivot ktory si sam vytvori a vytvori si ho tym, comu uveri. Kedysi som tomu neveril, ale prichadzam na to, kazdy 1 z nas tvorime realitu, ci uz tomu verime, alebo neverime. Tu svoju realitu, svoj zivot. A tym, ze ovplyvnujeme svoj zivot, tak ovplyvnujeme zivot naokolo, pretoze je to vsetko prepojene. Tych ludi co stretavame v zivote su urcitym zrkadlom nas samotnych. Aj tu na fore.. A to, co vidime na inych, sme vlastne my sami (tento princip je myslim opisany v knihe 4 dohody).

Ak napr. vidis, ze zeny su vo vyhode oproti muzom v prejavovani pocitov, tak je to pravda. A kamkolvek sa pozries, vacsinou je to tak. Proste si tomu uveril a je to tak. Nikto ta asi nepresvedci o opaku. Podobne ako sa vyjadril ten mirecc v inej teme, ze len klamari maju vela zien.

Ale preco nechavas ostatnych ( dav) aby ovplyvnoval teba a tvoje vlastne pocity? Preco sa ta to dotyka? To su otazky, ktore si ja pokladam. Da sa na to prist.

Skus si precitat knihu 4 dohody, alebo aspon na wikipedii. Ja som to cital, ma to dobre recenzie. A je to aj o tom co tu pisem.
A ta metoda RUŠ co tu zvyknem odporucat, v podstate tiez pracuje na tychto principoch.

Introverti maju vacsinou vysoky potencial si vsimat detaily. Kedze si opisal tu istu vlastnost ako mam ja -zameranie sa na detaily, drzim ti palce, aby si prisiel na to, co hladas.