Ahojte, mám diagnostikovanú GÚP cca 2 roky. Liečim sa na ňu sertralínom ktorý mi dosť pomohol. Pred 2 rokmi ma dá sa povedať vytiahol z najväčšieho utápania sa nekonečného kruhu. Dodám, že úzkosti mi začali po dosť stresovom období + do toho marihuana.
Strašne dlho som lúskal fóra a dopátral sa k psych. chorobám a čítal si veci o schizofrénií. Dosiahlo to do takého štádia, že som si začal namýšlať veci a môj mozog to už začal vnímať automaticky.
Všade som videl tú chorobu, vo vetkých myšlienkach, vo veciach čo som robil ... strašné ...
Po roku som sa nejak uvedomil, dá sa povedať že to skoro vymizlo.
Teraz pred týždňom sme sa boli s chalanmi snowboardovať, tak som si vravel že dám si brčko prečo nie. Samozrejme podvedome som vedel, že to je hlúposť a nemám to robiť. Následovala extrémna úzkosť, ktorá trvá doteraz no nie v takej intenzite spojená s depresiou. Dosť sa mi striedajú nálady, no nemám žiadne halušky ani tak. Vrátili sa mi opäť myšlienky na schizofréniu a zase to zautomatizované myslenie. Utvrdil som sa v tom, že marihuana nie je pre mňa osobne už viac prínosná. Vravím si, že ak som sa z toho dostal raz, musím aj druhý krát. Chcel som sa spýtať, či ste sa niekto reálne toho zbavili, alebo čo vám pomohlo v zmene svojho zmýšlania. A klasická otázka ako pred 2 rokmi ... Myslíte že to je schizofrénia/psychóza? ..
Ďakujem