Opatrovanie človeka so schizofréniou

pupavka18

Áno, ale najprv na Mestský úrad treba ísť, soc.odbor, to je iný úrad, to nie je Upsvar...

Mestský úrad, kde sídli primátor...tam je soc.odbor, oni posudzovanie robia,
Tam treba ísť sa pýtať čo treba doniesť, aké lekárske správy a daju tiež termín, kedy máte prísť obe.... Tam už bude lekár, ktorý to posudzuje,

Potom sa čaká na ten stupeň odkázanosti.
Mesto to vydáva,Mestský úrad, soc.odbor.

A až s tým sa ide na Upsvar=Úrad práce, rodiny a sociálnych vecí, to je druhý úrad, tam zase bude termín, že kedy treba prísť, vyplniť papiere, áno aj prehlásenie, že opatrovaná osoba nič nevlastní

cherylladyy

Ja som bola vypýtať dokumenty na úrade práce (Žiadosť o poskytnutie peňažného príspevku na opatrovanie a iné dokumenty). V žiadosti je kolónka s názvom odôvodnenie žiadosti. S tým sme mysleli, že máme zájsť k obvodnej lekárke a ona to jednoducho vypíše a to bude všetko. Sú tam aj rôzne dokumenty ale to len potvrdenie o výške majetku a podobne. Žiaden dokument o posúdení stupňa odkázanosti tam nie je.

pupavka18

Obecný asi nie, teda v meste kde obec spadá, Mestský úrad, sociálny odbor, treba dať lekárske správy, my sme osobne boli najprv sa spýtať ,ako to beží, povedali,aké papiere sú potrebné a kedy máme prísť....potom tam bude lekár,asi psychiater najskôr...a posúdi stupeň odkázanosti.
Príde domov papier a s tým žiadať opatrovanie ,resp.asistenta na Úrade práce, soc.veci a rodiny v tom príslušnom meste
Sa spíše žiadosť, zase budú posudzovať...

cherylladyy

ZŤP preukaz máme, ale papier o stupňi odkázanosti nie. Treba ho pýtať na obecnom úrade alebo aký je postup?

pupavka18

Musí mať jasne zťp preukaz, tiež od Mestského úradu, soc.odd.: papier o odkázanosti, napr.3.stupeň, to posúdi lekár, tiež sa treba rozhodnúť, či opatrovanie, alebo asistent k zťp osobe podľa stavu, až na základe odkázanosti je možné opatrovanie, alebo niekoľko hodín asistent, podľa stavu.