Odmietnutie lekárskej starostlivosti bez testu na Covid

Príspevok v téme: Odmietnutie lekárskej starostlivosti bez testu na Covid
stefan71

Dobrý deň, tak to vyzerá, že z testovania zdarma sa nakoniec stal lukratívny biznis, a už vás bez poplatku nikde neotestujú. Píšem to preto, že som chronicky chorý, dlhodobo na PN, diagnóza ešte nie je presne stanovená, takže vzhľadom k tomu očkovanie nepripadá do úvahy, keďže tam môžu byť kontraindikácie. A musel som zrušiť termín na dôležité neurologické vyšetrenie, keďže bez testu ma nechcú zobrať, napriek dosť závažným neurologickým problémom, a odmietajú ma aj napriek uvedeným okolnostiam otestovať zdarma, a ja odmietam zaplatiť 5 eur za antigénový test pred vyšetrením každým odborným lekárom, ktorému ma pošlú. Lebo verte neverte aj tých 5 eur mi chýba. Takže nakoniec to bude skutočne tak, že ľudia s DG. ktorá ešte nie je presne stanovená, a treba ešte rôzne podporné vyšetrenia, a nezaplatia si antigénový test, tak ich odmietnu vyšetriť, a tým môžu lekárom uniknúť závažné zistenia, a patologické zmeny. Kde to žijeme? Veď to je odopretie lekárskej starostlivosti schválené ústavou SR. Ako by ste riešili takúto situáciu? Vopred ďakujem za každú radu.

anonym_575

Podla mna by ordinacie, ktore taketo testy vyzaduju ich mali poskytovat zdarma, (ale nie vsetci odborni lekari vyzaduju testy, nastastie) tak jak sa dosial testovali aj zamestnanci v praci alebo by tie testy mali robit zdarma priamo v lekarnach.
Ja tiez o necely mesiac idem do strediska, ktore funguje v OTP rezime a uz teraz mam stresy, ci sa stihnem den predtym otestovat a aby to nebolo pridaleko a pridrahe, lebo MOM-ku, ktoru poznam robi antigenove testy za 14.99 EUR a nikdy viac.