Dobrý deň.
Som mladá žena študujúca prvým rokom na univerzite, no človek, ktorý by potreboval poradiť.
Pred ôsmimi rokmi som ochorela na kliešťovú encefalitídu druhej fázy. Bola som dieťa, ktoré v jednej chvíli ochorelo tak, že sa bez matky nedokázalo ani len pohnúť. Všelijaké vyšetrenia, mnoho liekov, depresie, priberanie na váhe a následne i sebapoškodzovanie. Psychický som na tom nebola najlepšie .. no mojej matke to vyhovovalo. Ako nezamestnaná žena a žena v domácnosti si zaobstarala opatrovateľky príspevok na dieťa, na dcéru, ktorá sa po dlhých rokoch viac-menej vyliečila, vyštudovala strednú školu s vyznamenaním a následne sa rozhodla pokračovať v štúdiu. No problém je v tom, že moja matka i naďalej na mňa poberá peniaze od štátu, čo znamená, že mne samej bráni v tom, aby som si našla zamestnanie. Prosíkanie o zrušenie peňazí doteraz nezabralo, vyhrážanie už tobôž nie a po novom, matka bola oboznámená s tým, že jej peniaze budú čoskoro odobrané a to z toho dôvodu, že som v rámci možností zdravá. Samozrejme, nastalo peklo. Matke sa pracovať nechce, je zvyknutá sedieť doma, kávičkovať s kamarátkami a čakať na peniaze.
No moja otázka znie .. Pred nedávnom som bola pozvaná na pohovor .. Je nutné aby som zamestnávateľa oboznámila s tým, že matka na mňa poberá opatrovateľský príspevok vďaka, ktorému som nemohla doteraz pracovať alebo mlčať a jednoducho počkať na zrušenie?
Stretol sa s týmto už niekto? Som zmätená, unavená a zúfalá .. peniaze mi z neba nespadnú a dostávať vreckové každý mesiac od otca je to, čo už ďalej nechcem.
Vopred ďakujem za akúkoľvek odozvu.