Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Práca

Príspevok v téme: Práca
Haenol

Dobrý deň.
Som mladá žena študujúca prvým rokom na univerzite, no človek, ktorý by potreboval poradiť.
Pred ôsmimi rokmi som ochorela na kliešťovú encefalitídu druhej fázy. Bola som dieťa, ktoré v jednej chvíli ochorelo tak, že sa bez matky nedokázalo ani len pohnúť. Všelijaké vyšetrenia, mnoho liekov, depresie, priberanie na váhe a následne i sebapoškodzovanie. Psychický som na tom nebola najlepšie .. no mojej matke to vyhovovalo. Ako nezamestnaná žena a žena v domácnosti si zaobstarala opatrovateľky príspevok na dieťa, na dcéru, ktorá sa po dlhých rokoch viac-menej vyliečila, vyštudovala strednú školu s vyznamenaním a následne sa rozhodla pokračovať v štúdiu. No problém je v tom, že moja matka i naďalej na mňa poberá peniaze od štátu, čo znamená, že mne samej bráni v tom, aby som si našla zamestnanie. Prosíkanie o zrušenie peňazí doteraz nezabralo, vyhrážanie už tobôž nie a po novom, matka bola oboznámená s tým, že jej peniaze budú čoskoro odobrané a to z toho dôvodu, že som v rámci možností zdravá. Samozrejme, nastalo peklo. Matke sa pracovať nechce, je zvyknutá sedieť doma, kávičkovať s kamarátkami a čakať na peniaze.
No moja otázka znie .. Pred nedávnom som bola pozvaná na pohovor .. Je nutné aby som zamestnávateľa oboznámila s tým, že matka na mňa poberá opatrovateľský príspevok vďaka, ktorému som nemohla doteraz pracovať alebo mlčať a jednoducho počkať na zrušenie?
Stretol sa s týmto už niekto? Som zmätená, unavená a zúfalá .. peniaze mi z neba nespadnú a dostávať vreckové každý mesiac od otca je to, čo už ďalej nechcem.
Vopred ďakujem za akúkoľvek odozvu.