Poradte

Príspevok v téme: Poradte
Terezka77

Ahojte, chcem ísť študovať na VŠ a rozhodujem sa medzi všeobecným lekárstvom a zubným lekárstvom,obe ma lákaju nejakým spôsobom a najradšej by som študovala obe,ale to by bol trochu extrém. Som si istá,že je lepšie sa venovať jednému a naplno. Ak tu je niekto, kto študuje alebo študoval jedno z toho,tak budem rada, ak mi napíše nejaké plusy-mínusy (počas štúdia alebo v zamestnaní).Pomôžte totálne nerozhodnému človeku....vdaka za každú radu. ?

majovka34

Podla mna musi byt jedno, ktore ta tak povediac laka viacej. Ono ako si napisala, studovat obe, by podla mna ani neslo a rozhodne je lepsie v tomto odbore, ked sa naplno venujes len jednemu

snejty

Skus sa pozriet na svoju manualnu zrucnost. Ako ti idu rucne prace, venujes sa tvorivej cinnost atd.? Ak si v tomto menej zrucna, zubne lekarstvo nie je tvoja cesta.

daniela2

Ahoj, zubné lekárstvo má trochu bližšie aj k chirurgii. Ako všeobecná lekárka by si sa však stretávala s mnohými chorobami, kde by si musela hľadať príčiny, prečo sa človek cíti tak alebo hentak. Napr. pacienta bolí chrbát a nevie ho tá bolesť prejsť. Vysvitne, že má rakovinu pažeráka.
Zubné lekárstvo je trochu aj o estetike. Zvoliť si najlepšiu možnú metódu a pod.
Nikto Ti tu neodpovie, čo si máš vybrať. Rozhodnúť sa budeš musieť sama.